„Be jų Ukraina pralaimės.“ Fantastiška žinia. Ką skelbia generolas  ()

Svarbiausia yra „šimtai HIMARS raketų sistemų ir tolimojo nuotolio ATACMS raketų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolas Leonas Komornickis, buvęs Lenkijos armijos generalinio štabo pavaduotojas, fondo „Kritusių nužudytųjų rytuose“ prezidentas, nurodo, kokių ginklų reikia Ukrainai, kad laimėtų karą. Be šios įrangos Ukrainos kariuomenė nenugalės Rusijos per artimiausius 5 metus.

Vakarai nuolat remia Ukrainą gynybiniais ir puolimo pajėgumais. Tik pastarosiomis savaitėmis buvo paskelbta parama – daugiau nei 1 milijonas artilerijos sviedinių, pristatytų į frontą iš Čekijos. Papildomą kovinę įrangą siunčia, be kita ko, Ispanija, neseniai pristačiusi „Leopard 2A4“.

Fantastiška dovana! Delninė žaidimų konsolė - tūkstančiai žaidimų, talpi baterija, didelis ekranas. Ribotas kiekis („Powkiddy RGB20S“)
1904

Puiki kaina!

Ribotas kiekis

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Taip pat svarbu, kad JAV nusprendė suteikti Ukrainai prioritetą tiekiant amuniciją sistemoms „Patriot“ ir naikintuvams F-16 (AIM-120 AMRAAM). Analitikai mano, jog tai reiškia, kad Ukraina per ateinančius 16 mėnesių iš JAV gaus mažiausiai 1500 pažangių raketų vienam vertingiausių fronto kompleksų – minėtiems „Patriots“ – ir lėktuvams F-16.

Kyjivas turi galimybę pasipriešinti Rusijos Federacijai ir laimėti prieš agresorių, tačiau tik padidinus įrangos atsargas.

 

L. Komornickis tiksliai apskaičiuoja, kokių ginklų reikia Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms laimėti konflikte su Rusijos Federacija. Pasak lenkų generolo, svarbiausia yra „šimtai HIMARS raketų sistemų ir tolimojo nuotolio ATACMS raketų“. Bet tai dar ne viskas. L. Komornickis atkreipia dėmesį į daug daugiau ukrainiečiams reikalingos įrangos, įskaitant:

  •  daugiau nei 150 F-16 ar lygiaverčių orlaivių su šimtais JASSM raketų;
  •  daugiau nei tūkstančio tolimojo nuotolio dronų-kamikadzių;
  •  3 milijonų vnt. 152 mm artilerijos sviedinių;
  •  25 „Patriot“ baterijų;
  •  500 tankų;
  •  3000 pėstininkų kovos mašinų ir šarvuočių;
  •  1200 vnt. 152 mm artilerijos sistemų.

 

Konkrečių Ukrainai reikalingų tankų, artilerijos ar pėstininkų kovos mašinų tipų lenkų generolas nenurodo. Pagal pavadinimus jis pirmiausia mini vertingus naikintuvus F-16 ir „Patriot“ kompleksus. Tuo pačiu tai ne pirmas kartas, kai ekspertas, kalbėdamas apie F-16, atkreipia dėmesį į ukrainiečiams reikalingų mašinų skaičių. Anksčiau analitikai dažnai pabrėždavo, kad į Kyjivą turėtų būti pristatyta mažiausiai 120 amerikiečių naikintuvų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(7)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: