„Ne taip viskas ir tragiška.“ Sudėjo visus taškus. Rusija Ukrainos nenugalės  ()

Vasara dar nesibaigė, priešo puolimo potencialas neišsenka, tačiau net ir vietinės sėkmės atveju jis neturi resursų puolimui ir strateginiam proveržiui išvystyti, sako Kasjanovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu pasigirsta vis niūresnių prognozių, kad Ukrainai teks derėtis su Rusija, o gal net perleisti teritorijas. Tačiau, kaip pažymi karininkas Jurijus Kasjanovas, padėtis iš tikrųjų nėra tokia tragiška ir apskritai vystosi Ukrainos naudai.

Anot jo, okupantai, nepaisant oro viršenybės, didesnio gyvosios jėgos ir šarvuočių, sviedinių ir dronų pranašumo, nesugebėjo pasiekti lemiamos pergalės jokia kryptimi.

„Vasara dar nesibaigė, priešo puolimo potencialas neišsenka, tačiau net ir vietinės sėkmės atveju jis neturi resursų puolimui ir strateginiam proveržiui išvystyti. Tiesą sakant, priešas kovoja, kad pagerintų derybines pozicijas siūlomose derybose dėl taikos“, – pažymėjo Kasjanovas.

Kartu jis įsitikinęs, kad niekas Europoje, net Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, nėra suinteresuotas Ukrainos pralaimėjimu.

„Mūsų Vakarų partneriai – ir Bidenas, ir Trumpas – puikiai supranta, kad Ukrainos pralaimėjimas reikš visišką ir galutinį po Antrojo pasaulinio karo susiformavusios pasaulinės teisėtvarkos sistemos žlugimą ir nuolatinės neramumų eros atėjimą, kuri gali lengvai baigtis pasauliniu branduoliniu karu ir visiška katastrofa. Tai supranta Kinijoje, tai supranta net mūsų priešai Rusijoje“, – sakė kariškis.

Anot jo, tai yra pliusas Ukrainai, tačiau yra ir minusas – niekas nenori, kad Rusija pralaimėtų.

 

„Rusijos pralaimėjimas – tai tie patys neramumai ir galbūt su ta pačia tragiška planetos pabaiga. Todėl jie neleis mums pralaimėti, bet neleis ir rusams laimėti – su paradu Maskvoje“, – sakė Kasjanovas.

Jo nuomone, tokioje aklavietėje Ukrainos užduotis yra surengti Rusijos armijai tokį karinį pralaimėjimą, kad ji nebegalėtų kariauti.

„Dar kartą: mūsų užduotis yra nugalėti agresoriaus armiją, o ne išlaisvinti teritorijas. Jei orkų karo mašina subyrės, teritorijos grįš. Bet jeigu ji nesubyrės, karas bus amžinas“, – sakė Kasjanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: