„75 % rusų nepritaria Putino veiklai.“ Rekordinis skaičius. Kas dedasi Rusijoje  ()

Apklausos duomenimis, 48 % Rusijos piliečių didžiuojasi karu Ukrainoje, o 33 % jaučia baimę ir siaubą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-06 „75 % rusų nepritaria Putino veiklai.“ Rekordinis skaičius. Kas dedasi Rusijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei pusė Rusijos piliečių pasisako už taikos derybų su Ukraina pradžią. Tokios nuomonės laikosi 58 % respondentų – tai rekordinis skaičius per pastaruosius šešis mėnesius. Apie tai rašo tyrimą atlikęs „Levada Center“.

Pusė apklaustųjų mano, kad karas Ukrainoje gali virsti tiesiogine Rusijos Federacijos ir NATO konfrontacija.

66 % rusų iki 24 metų, kaimo gyventojai (65 %), moterys (64 %), mažas pajamas gaunantys Rusijos Federacijos piliečiai (64 %) dažnai išreiškia taikos derybų poreikį. Be to, tyrimo duomenimis, 75 % šių apklaustųjų nepritaria Vladimiro Putino, kaip Rusijos prezidento, veiklai, o dar daugiau (77 %) yra įsitikinę, kad Rusijos vadovybė eina klaidingu keliu. Tokios nuostatos dažniausiai būna tarp tų, kurie informaciją gauna iš „Youtube“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Kelioninis šaldytuvas-šaldiklis, dviračių žibintas, žaidimų kėdė su masažo funkcija, planšetė, SUP irklentė ir kt. (Video)
3239 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „KROAK“ - 35L kelioninis šaldytuvas-šaldiklis

2) „EDUP EH-WD9906“ - 1080P/60Hz belaidis HDMI siųstuvas-imtuvas

3) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

4) „Alldocube IPlay 50 Pro“ planšetė - 8GB+128GB, tobulas kainos ir kokybės santykis

5) „FunWater SUPFW09C“ - pripučia SUP irklentė

6) „BIKIGHT YF-339A-5“ - dviračių žibintai

Išsamiau

Karo tęsimą daugiausiai palaiko vyrai (47 %), dažniausiai vyresni, 55 metų ir vyresni (40 %). Pasiturintys rusai (40 %) ir Maskvos gyventojai (56 %) mano, kad karo veiksmus būtina tęsti. Tarp jų 44 % mano, kad šalis eina teisingu kursu, 40 % pritaria Rusijos prezidento veiklai. Daugiausia tokių piliečių pasitiki informacija iš televizijos (42 %).

 

Karas Ukrainoje sukelia pasididžiavimą 48 % Rusijos piliečių, tačiau 33 % jaučia nerimą, baimę ir siaubą. 37 % apklaustųjų įsitikinę, kad reikia tęsti karą. Daugumai respondentų rūpi Rusijos teritorijos apšaudymas ir vakarietiškos ginkluotės tiekimas Ukrainai.

19 % rusų atidžiai seka įvykius Ukrainoje, kas trečias – gana atidžiai, 31 % seka be didelio dėmesio, 15 % rusų nesidomi karu Ukrainoje. Didžiausią susidomėjimą karu Ukrainoje rodo vyrai (58 %), vyresni žmonės (68 %), vyresni nei 55 metų ir televizijos žiūrovai (60 %). Moterys (49 %) ir jaunimas iki 24 metų (30 %) rodo mažiau dėmesio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()