„Krito per pusę!“ Rusams prasideda tankų badas (Foto, Video)  ()

Dar 2024 metų pradžioje Rusija kas mėnesį iš saugyklų išimdavo daugiau nei 115 tankų, tačiau dabar tempai vis labiau krenta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš saugyklų Rusijoje paimta apie 2500 tankų. Bet tankų atkūrimo tempas nuo 115 tankų  per mėnesį sumažėjo iki 60. Tai yra krito per pusę. Tai pranešė OSINT analitikas Highmarsed, kuris kartu su kolega išanalizavo Rusijos saugyklų palydovines nuotraukas.

2024 m. viduryje Rusija iš atvirų saugyklų paėmė 2500 tankų. Tačiau tempas ėmė gerokai mažėti. Per pastaruosius metus priešas ėmė atkurti apie 60 tankų per mėnesį vietoj 115.

115 tankų skaičius paaiškinamas tuo, kad gana daug transporto priemonių buvo geros būklės, o tai leido greitai kompensuoti nuostolius, patirtus kare Ukrainoje.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Kelioninis šaldytuvas-šaldiklis, dviračių žibintas, žaidimų kėdė su masažo funkcija, planšetė, SUP irklentė ir kt. (Video)
3239 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „KROAK“ - 35L kelioninis šaldytuvas-šaldiklis

2) „EDUP EH-WD9906“ - 1080P/60Hz belaidis HDMI siųstuvas-imtuvas

3) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

4) „Alldocube IPlay 50 Pro“ planšetė - 8GB+128GB, tobulas kainos ir kokybės santykis

5) „FunWater SUPFW09C“ - pripučia SUP irklentė

6) „BIKIGHT YF-339A-5“ - dviračių žibintai

Išsamiau

Tačiau 2024 m. tendencija pradėjo keistis. Dabar okupantai per mėnesį atkuria apie 60 tankų, kurių nepakanka nuostoliams atstatyti. „War Spotting“ duomenimis, dabar okupacinės pajėgos per mėnesį praranda mažiausiai 93 tankus.

Atkūrimo lėtėjimo priežastis – prastesnė techninė būklė. Daugelis tankų stovėjo lauke daugiau nei 15 metų ir jiems reikia didesnio remonto.

 

Tyrėjas pastebi, kad iš palydovinių vaizdų tankų techninės būklės nustatyti beveik neįmanoma, tačiau yra tikras, kad nemaža technikos dalis niekada nebeveiks. Vienintelė išeitis tokiu atveju būtų kapitalinis remontas. Mašinos korpusas nebūtinai turi būti geros būklės, kad būtų galima jį restauruoti.

 

„Turint pakankamai pinigų, laiko ir atsarginių dalių, tikriausiai įmanoma suremontuoti bet kurį tanką, tačiau procesas laikui bėgant tik brangs. Taip pat Rusija iki šiol daugiausia dėmesio skyrė tik tam tikrų tipų tankų remonto/atnaujinimo pajėgumų kūrimui, ypač T-80, T-72B ir T-62“, – pažymi Highmarsed.

Kartu jis priduria, kad vargu ar ateis momentas, kai Rusija pritrūks tankų, tačiau tankų parkas tikrai bus palaipsniui mažinamas. Tai turės tiesioginės įtakos puolimo pajėgumams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()