„Absoliučiai beprotiška misija. To negali net 3-ioji šturmo brigada.“ Ką įsakė Ukrainos vadai  ()

Ukrainiečiai nepatenkinti įvykių raida fronte.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-09 „Absoliučiai beprotiška misija. To negali net 3-ioji šturmo brigada.“ Ką įsakė Ukrainos vadai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos teritorinės gynybos pajėgų 241-osios brigados 206-ojo bataliono kariai praėjusį mėnesį buvo dislokuoti 41-oje brigadoje Torecko sektoriuje, Rusijos armijai suintensyvinant puolimą šioje srityje.

„Neturime paramos. Esame lengvieji pėstininkai, teritorinės gynybos pajėgos, tarp mūsų ginklų yra kulkosvaidžiai ir minosvaidžiai. Mes gauname užduotis, kurių galbūt net 3-ioji šturmo brigada, nepaisant savo vyrų ir ginklų, negalėjo įvykdyti“, – sakė 206-ojo bataliono būrio vadas.

„Pavyzdžiui, turėjome kovinę užduotį pasiųsti 10 karių už priešo linijų ir sutrikdyti jų tiekimą. Mano šių metų būrys užpildytas tik dviem prieš savaitę mums paskirtais kariais. Vienam 47 metai, o kitam 56 metai. Abu buvo ne pačios geriausios sveikatos, o vėliau buvo išvežti“, – pridūrė vadas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Kelioninis šaldytuvas-šaldiklis, dviračių žibintas, žaidimų kėdė su masažo funkcija, planšetė, SUP irklentė ir kt. (Video)
3259 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „KROAK“ - 35L kelioninis šaldytuvas-šaldiklis

2) „EDUP EH-WD9906“ - 1080P/60Hz belaidis HDMI siųstuvas-imtuvas

3) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

4) „Alldocube IPlay 50 Pro“ planšetė - 8GB+128GB, tobulas kainos ir kokybės santykis

5) „FunWater SUPFW09C“ - pripučia SUP irklentė

6) „BIKIGHT YF-339A-5“ - dviračių žibintai

Išsamiau

„Mūsų batalionas visada yra prijungtas prie brigados. Teritorinės gynybos pajėgos veikia kaip rezervas. Jei ketinate su mumis elgtis kaip su įprasta brigada, pagalvokite, kiek turime vyrų, ir nurodykite mums misijas, atsižvelgdami į mūsų skaičių. Pavyzdžiui, taip bendradarbiavome su 54-ąja brigada Soledaro fronte“, – sakė vadas.

Teritorinės gynybos pajėgos yra karinės rezervinės pajėgos, suformuotos iš neformalių savanorių batalionų, kurie buvo suformuoti reaguojant į prorusiškų separatistų invaziją Donbase 2014 m.

Nepasitenkinimo įvykių raida neslėpė ir 206-ojo bataliono vado pavaduotojas Romanas Kulikas.

„Mums duodamos absoliučiai beprotiškos misijos, skirtos jūrų pėstininkams arba bent jau naujiems daliniams, sudarytiems iš 20 metų atletų ir įrangos“, – pabrėžė jis.

 

„Realybė tokia, kad mūsų žmones fiziškai ir psichologiškai kankina ilgus metus trunkantis karas, o kariams paremti visiškai trūksta lėšų ir amunicijos. Tačiau visa tai ignoruojama“, – tęsė jis.

206-ojo bataliono būrio vadas mano, kad pietinės Ukrainos Niujorko dalies žlugimą lėmė gyvosios jėgos trūkumas jo batalione ir netinkami 41-osios brigados nurodymai. Pastarosiomis dienomis Rusijos pajėgos pajudėjo daugiau nei tris kilometrus nuo okupuotos Novoselivkos.

Būrio vadas taip pat skundėsi, kad Niujorko fronte nėra parengtų pozicijų, nepaisant to, kad fronto linija išliko ta pati nuo 2014 ir 2015 metų operacijų.

 

Leidinio „Ukrainos tiesa“ žurnalistai susisiekė su 41-osios brigados atstovu spaudai, tačiau atsakymo negavo.

Birželio antroje pusėje rusai pradėjo judėti Torecko frontu, ypač link Torecko miesto ir Niujorko. Prieš tai Rusijos pajėgos šiame fronto sektoriuje nebuvo pažengusios į priekį nuo pat plataus masto invazijos pradžios.

Pasak leidinio „Ukrainos tiesa“, puolimas buvo įmanomas dėl dviejų priežasčių. Pirma, Ukrainos žvalgybos tarnyba nepripažino Rusijos pajėgų ir ginkluotės telkimo okupuotoje Horlivkoje. Antra, rusai pasinaudojo ukrainiečių dalinių rotacija. 24-oji brigada persikėlė iš Torecko į Časiv Jarą, o 41-oji brigada iš Časiv Jaro persikėlė į Torecką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(2)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: