Tūkstančiai žuvusių. „Tai skerdykla!“ Baisiausia dar laukia  (2)

Rusijos veržimasis į rytų Ukrainą Donecko srityje tęsiasi, o ukrainiečiai traukiasi iš svarbiausių Časiv Jaro miesto dalių. Kartu kyla klausimas, kokie yra Rusijos armijos nuostoliai ir kokia yra Ukrainos kariuomenės, kuri kelis mėnesius laukia pagalbos iš Vakarų, kovinė dvasia ir įrangos būklė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugumo analitikas ir buvęs Kroatijos saugumo ir žvalgybos agentūros operacijų vadovas Ante Letica sakė HRT, kad Rusijos pajėgų žengimas į priekį kelia nerimą.

„Jie daro tam tikrą pažangą visuose sektoriuose, visoje fronto linijoje, ir tai man kelia nerimą. To negalima apibūdinti žodžiais, tai skerdykla – tūkstančiai mirusiųjų. Rusai už savo pažangą moka didžiulę kainą – didžiulės aukų, taip pat technikos ir kitų priemonių nuostoliai“, – sakė Letica.

[Vokietija+Kuponas] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą („Lixada“)
2379 1

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

„Štai kodėl vyksta vis didesnis eskalavimas. Rusai žengia į priekį, nepaisydami pagalbos, organizuotumo, pinigų, ginklų ir amunicijos, ką gauna Ukraina“, – priduria jis.

Siaubingi nuostoliai iš abiejų pusių

„Abi pusės turi baisių nuostolių, ir abi pusės nuostolius slepia, o tai visai normalu. Skaičiuojame, kad tai daugiau nei 500 000 žmonių – dalis žuvo, dalis visam laikui tapo neįgalūs tolesnei karinei tarnybai“, – sako Letica.

 

Jis mano, kad pagalba, kurią Ukraina gavo, galėjo būti suteikta per vėlai. Jo teigimu, klausimas taip pat yra ukrainiečių gebėjimas, tai yra, kaip jie valdys ir panaudos šią pagalbą. Pasak eksperto, į tai taip pat reikia atsižvelgti.

„Mes judame link eskalacijos, o taika dar toli“, – padarė išvadą Letica.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(28)
(99)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: