Iš rusų karių tyčiojasi net savi. Neįtikėtina ką jiems į frontą siunčia savanoriai (Video)  ()

Rusijoje visur paplitusi korupcija reiškia, kad tai, kas atitenka Rusijos kariams, dažnai vagiama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai dažnai yra priversti pasikliauti savanorių ginklais, nes ekipuotėje dažnai yra tik uniformos. Tačiau pasirodo, kad į frontą siunčiamos neperšaunamos liemenės, kurios nesugeba sustabdyti nė vienos kulkos.

Rusijos kariai dažnai naudojami savižudybei, siekiant suaktyvinti Ukrainos gynybines pozicijas, į kurias vėliau krenta, pavyzdžiui, FAB bombos. Dėl šios priežasties asmeninė įranga yra minimali (dažnai paremta antikvariniais daiktais iš Antrojo pasaulinio karo laikų), o rusai turi patys įsigyti atitinkamą įrangą arba naudoti pagalbos fondus.

Pasirodo, Rusijoje visur paplitusi korupcija reiškia, kad tai, kas atitenka Rusijos kariams, dažnai vagiama. Anksčiau buvo atvejų, kai, pavyzdžiui, gamykloje pagamintuose reaktyviuose šarvuose sprogstamoji medžiaga buvo pakeista guma. Žemiau esančiame vaizdo įraše rodomos neperšaunamos liemenės su lentų gabalais, o ne balistinėmis plokštėmis.

[Vokietija!] Mažiausia kaina šiais metais. Beprotiška, ką sugeba naujausias išmanusis „Xiaomi“ klozeto dangtis („Smartmi Smart Toilet Seat 2“)
2918 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Nuostabus funkcionalumas

Išsamiau

Populiariausia apsauga buvo neperšaunama liemenė 6b23, gaminama nuo XXI amžiaus pradžios, sudaryta iš kevlaro ir dviejų plieninių plokščių arba, rečiau, keraminių plokščių, esančių tik jos priekinėje dalyje. Ji turi gana mažą apsaugos sritį ir neapima, pavyzdžiui, visų plaučių. Sukomplektuota liemenė sveria apie 10 kg.

 

Liemenė ir balistinės plokštės apsaugo nuo kulkų, paleistų iš AK-47/74 šautuvų ir SWD snaiperinių šautuvų, išskyrus prieštankines kulkas, kuriose yra volframo šerdis.

Tokio tipo liemenės su plieninėmis plokštėmis stabdys 5,56 kalibro kulkas iš priekio, šaunamas iš pvz., M4A1 ir „Grot“ karabinų, arba standartines 7,62 kalibro kulkas su švino šerdimi ir galbūt plienine šerdimi, šaunamas iš šautuvų M14 ar FN FAL. Viskas, kas turi volframo šerdį, praeis kiaurai.

 

Situacija kiek geresnė kalbant apie 2015 metais pradėtas eksploatuoti 6B45 liemenes, kuriose panaudoti vakarietiški sprendimai. Čia matome kevlaro liemenę su pora didelių keraminių intarpų tiek priekyje, tiek gale. Visas daiktas svers apie 8 kg. Įdėklai pagaminti iš šiuo metu populiaraus aliuminio oksido, kurį Vakaruose pamažu keičia daug patvaresni užpildai boro karbidu.

6B45 liemenės su keraminiais įdėklais patvarumas, remiantis „Oxide“ atliktais bandymais, yra maždaug IV klasės NIJ standarto. Rusiška plokštė gali atlaikyti 5,56 mm kulkas su volframo šerdimi ir 7,62 arba 30-06 kalibro kulkas su plienine šerdimi. Kitokia situacija yra su 7,62 kalibro kulkomis su volframo šerdimi (M993 ar panašiai), šaudomomis iš pvz. iš FN FAL šautuvo, kurios pramuša ją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: