350 000 karių. Renkama 50 brigadų. Visi ruošiasi. Rusijai bus suduotas galingas atkirtis  (1)

Ruošiama kariuomenė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norėdama visiškai įgyvendinti savo pirmąjį nuo Šaltojo karo laikų gynybos planą, NATO turės papildomai suformuoti 35-50 brigadų. Su skaičiavimais, parengtais šią savaitę prasidedančiam Aljanso aukščiausiojo lygio susitikimui, susipažinęs kariuomenės pareigūnas sakė „Reuters“.

Pastaraisiais mėnesiais Europos šalys nuolat kalbėjo apie kariuomenės komplektavimo didinimą ir galimą šaukimo į kariuomenę sugrąžinimą. Latvija ir Lietuva įvedė privalomąją karo tarnybą 2023-2024 m. Didžiosios Britanijos generalinio štabo viršininkas generolas Patrickas Saundersas paragino šalyje sukurti „civilinę kariuomenę“. Įvairūs kariuomenės papildymo būdai buvo svarstomi Vokietijoje, o dabar tikimasi įgyvendinti mišrų verbavimo modelį, panašų į švediškąjį: bus apklausiami visi 18 metų vyrai, iš kurių, kaip tikisi Vokietijos gynybos ministerija, per metus bus galima įdarbinti apie 40 tūkst. Panašią schemą ketina įgyvendinti ir Nyderlandai.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Beprotiškų kainų planšetės, atminties kortelės, išmanieji LED šviestuvai ir kt. (Video)
2938 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER S500“ - 500W, 518,4Wh portabili energijos stotelė

2) „Drillpro“ - 21V suktukas, su baterijomis, įkrovikliu, antgaliais

3) „N-ONE NPad Y1“ planšetė - puikios kainos ir kokybės modelis

4) „BlitzWill BW-CLT1“ - masiškai perkamas išmanus LED šviestuvas

5) „Microdrive“ - 32-256GB atminties kortelės su adapteriu

Išsamiau

Latvijos ir Estijos prezidentai pasiūlė Europos šalims apsvarstyti galimybę įvesti privalomąjį šaukimą į kariuomenę ir specialų įnašą gynybos reikmėms, kad jos padidėtų iki Šaltojo karo laikų lygio.

 

Pirmasis NATO gynybos planas nuo tada, kai jis buvo priimtas prieš metus Vilniuje vykusiame Aljanso viršūnių susitikime, ir nuo to laiko buvo skaičiuojama, ko konkrečiai reikia jam įgyvendinti, pažymi „Reuters“. Viena iš išvadų yra ta, kad galimai Rusijos agresijai atremti reikia dar 35-50 brigadų. Vienoje brigadoje gali būti nuo 3 000 iki 7 000 karių, taigi naujų karių gali prireikti nuo 105 000 iki 350 000.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(5)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)