„Po dviejų mėnesių.“ Skelbiama netikėta žinia. „Yra visos galimybės“  ()

Po dviejų mėnesių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūsų surinktoje statistikoje apie rusų okupantų nuostolius Buriatija nukrito į 9 vietą pagal absoliutų žuvusiųjų skaičių. Ją santykiniu skaičiumi taip pat aplenkė Sachalinas, rašo ukrainiečių karo analitikas, buvęs Ukrainos gynybos ministro patarėjas Aleksejus Kopytko.

Paskutinę birželio savaitę Šiaurės vakarų federalinėje apygardoje viešai pripažintų žuvusiųjų kare prieš Ukrainą skaičius buvo dvigubai didesnis nei pirmąją mėnesio savaitę. Liepa parodys, ar tai yra tendencija. Kai veiklos Charkivo srityje „rezultatai“ bus paskebti.

Tolimuosiuose Rytuose nuostoliai yra palyginti didesni. Situacija ypač slegianti Sachaline, kur santykiniai nuostoliai yra 2,6 karto didesni nei kaimyninėje Primorsko teritorijoje.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Daugybė SUP irklenčių, išmanieji laikrodžiai, siurbliai, pjūklai, akumuliatoriai, išskirtinės ausinės ir kt. (Video)
3599 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-15/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Proscenic P10 Ultra“ - belaidis dulkių siurblys

2) „VIOLEWORKS“ - 1200W galios akumuliatorinis pjūklas su baterijomis ir įkrovikliu

3) „BlitzWolf BW-AT4“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis

4) „FunWater“ - pripučiamos SUP irklentės

5) „Borehole“ - puikios kainos endoskopas (5 arba 10 metrų ilgio)

6) „Cloudenergy CL24-100“ - 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

7) „BlitzWolf BW-BTS9“ - kaulais grojančios belaidės ausinės

Išsamiau

Leiskite dar kartą pabrėžti. Tai yra tie nužudytieji, apie kuriuos buvo viešai paskelbta pačioje Rusijoje. Tai mažiausias patvirtintas mirčių skaičius. Tikrasis jų skaičius yra bent 2 kartus didesnis. Šią hipotezę patvirtina „Mediazona“ ir BBC duomenys. Jų modeliavimas, pagrįstas paveldėjimo bylų registru Rusijoje, pateikia labiausiai tikėtiną žuvusiųjų skaičių – 120 tūkst.

Jei prie jų pridėsime dingusius (dauguma jų žuvo), amžiams išėjusius dėl sunkių žaizdų kalinius, mirusius ir dėl kitų priežasčių nurašytus, gausime bendrą negrįžtamų Rusijos kariuomenės nuostolių skaičių. Mūsų vertinimu, tai yra 200–250 tūkst. žmonių. Sanitarinius nuostolius jau sunku interpretuoti.

 

Per 2024 m. šešis mėnesius Rusijoje buvo viešai skelbta, kad žuvo 19 995 žmonės. Tai yra 109,9 nužudymo per dieną. Kai kurie iš jų susiję su ankstesniais laikotarpiais, todėl gauname tą patį norimą skaičių – rusai pasiruošę pripažinti apie 100 žuvusiųjų per dieną. Pusantrų metų šis rodiklis išlieka stabilus, nors kovų intensyvumas buvo įvairus, pastebima nuostolių didėjimo tendencija. 2023 m. žuvo daugiau žmonių nei 2022 m., o 2024 m. rodiklis yra didesnis nei 2023 m.

Dmitrijus Medvedevas sakė, kad per 6 mėnesius su Rusijos gynybos ministerija sutartis pasirašė 190 tūkstančių žmonių, tai yra apie 1000 per dieną ir 30 tūkstančių per mėnesį. 

 

Jei pažvelgsime tik į šiuos skaičius, pakoreguotus pagal mūsų dinamiką, galime prognozuoti, kad rusai galės spausti dar apie 2 mėnesius. Tada jie bus priversti sustoti, jei nenaudos naujų karių papildymo veiksmų (masiniai elektroniniai šaukimai, šauktinių pavertimas sutartiniais kariais ir pan.).

Per šiuos sąlyginius 2 mėnesius galimi papildymo sutrikimai, greičiausiai dar bus teritorinių nuostolių. Bet dar svarbiau:

  • kiek bus galima likviduoti okupantų;
  • ar Ukraina galės išsaugoti savo kariuomenės branduolį.

Būtent tai nulems diskusijos apie derybų formatą ir jų esmę toną. Turbulencija didėja. Tačiau yra visos galimybės sulaužyti V. Putino blefą. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: