„1500 tankų ir 3000 šarvuočių.“ Ką jie sumanė  ()

Rusai turi ambicingų planų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išskirtiniame interviu OBOZ.UA Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo karininkas, karo ekspertas Andrejus Kramarovas pakomentavo Rusijos technines galimybes.

Didžiosios Britanijos Karališkasis jungtinių tarnybų institutas apskaičiavo, kad šiais ir kitais metais Rusija nori gauti po 1 500 tankų ir 3 000 šarvuočių, kurių dauguma bus modernizuoti ir atnaujinti.

A. Kramarovas mano, kad šie skaičiai yra nerealūs: „Rusai gali pagaminti 200 tankų per metus nuo nulio. Iš tiesų jie vis dar turi pajėgumų atnaujinti. Visų pirma, jų sandėliuose liko 23 proc. tankų T-80BV, palyginti su tais, kuriuos jie turėjo prieš plataus masto invaziją. Taigi, jie niekaip negali padidinti tokios beprotiškos gamybos apimties.“

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Belaidžiai lituokliai, siurbliai, PC, planšetės, įkrovimo stotelės, kolonėlės ir kt. (Video)
3103 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-15/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „H1“ - dviejų impulsų rankinis taškinio litavimo aparatas

2) „Vactidy V8 Pro“ - belaidis dulkių siurblys

3) „Ninkear A15 Plus“ - globali versija, 15.6 colių, 32GB+1TB, Win 11 OS

4) „BlitzWolf BW-S25“ - 75W galios 6-ių jungčių įkrovimo stotelė

5) „DOOGEE T20 Ultra“ - 32+256GB, 12 colių 2K ekrano Android 13 planšetė su dėklu ir ekrano apsauga

6) „JAKEMY JM-8186“ - 83in1 įrankių rinkinukas

7) „SANSUI F30“ - belaidė kolonėlė su FM radiju

Išsamiau

Kaip teigia rezervo karininkas, jokia šalis negali gaminti tokių tankų kiekių. Dabartiniai „Abrams“ tankų gamintojo pajėgumai yra ne daugiau kaip 12 vienetų per mėnesį. Šaltojo karo metais, aštuntajame dešimtmetyje, buvo gaminama ne daugiau kaip 100 tankų per mėnesį.

 

„Taigi, rusų noras yra labai geras, tačiau jo neįmanoma realiai įgyvendinti. Mūsų kovotojai pastebi, kad kai priešas puola Charkiviną – prie Vovčansko, prie Lipkos – šarvuočių aprūpinimo lygis yra labai žemas, o jis visada buvo labai aukštas. Visą pas juos pagamintą šarvuotąją techniką, kurią jie gali atgaivinti, jie meta Donecko kryptimi“, – konstatuoja karo ekspertas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(3)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()