„Už tai rusai tikrai atsakys.“ Visa Ukraina netvardo emocijų. Zelenskis skelbia neišvengiamą kerštą (Video)  ()

Kaltina Ukrainos oro gynybą dėl ligoninės sunaikinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina nepaliks be atsako atakos prieš vaikų ligoninę „Ochmatdyt“ Kyjive, per spaudos konferenciją su Lenkijos ministru pirmininku Donaldu Tusku pareiškė Ukrainos prezidentas V. Zelenskis.

„Kokį cinizmą vėl demonstruoja išgamos iš Kremliaus, teigdami, kad „tai yra Ukrainos oro gynybos darbas“, o ne jų apgalvotas smūgis. <...> Be jokios abejonės, mes atsakysime šiems niekšams iš Rusijos“, – sakė prezidentas.

V. Zelenskis padėkojo visiems ukrainiečiams, paskelbusiems vaizdo įrašus, kuriuose konkrečiai matyti, kad tai buvo tiesioginis raketos smūgis į ligoninę. Jis taip pat sakė, kad Ukraina inicijuos nepaprastąjį JT Saugumo Tarybos posėdį dėl liepos 8 dieną įvykusio didelio masto apšaudymo, nusinešusio 35 žmonių gyvybes.

[Vokietija!] Mažiausia kaina šiais metais. Beprotiška, ką sugeba naujausias išmanusis „Xiaomi“ klozeto dangtis („Smartmi Smart Toilet Seat 2“)
2918 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Nuostabus funkcionalumas

Išsamiau

Dėl raketos smūgio į „Ochmatdyt“ žuvo du suaugę žmonės, tarp jų viena gydytoja. Taip pat žinoma apie 16 aukų, septyni iš jų – vaikai. Ukrainos saugumo tarnyba Rusijos ataką prieš vaikų ligoninę priskyrė karo nusikaltimui ir iškėlė baudžiamąją bylą.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų duomenimis, iš viso liepos 8-osios rytą Rusijos kariškiai į Ukrainą paleido 38 įvairaus tipo raketas, iš kurių 30 buvo numuštos. Kyjive, be vaikų ligoninės, buvo atakuotas gyvenamasis namas Ševčenkos rajone, ten sugriuvo laiptinė. Taip pat nukentėjo privatus medicinos centras „Isida“ ir verslo centras Dniepro srityje: jame žuvo po septynis žmones.

 

Be to, raketų fragmentai nukrito Golosijivskos, Darnicko, Desniansko, Sviatošinsko ir Solomensko rajonuose. Sugadintos trys transformatorinės ir elektros tinklai. Valstybinės pagalbos tarnybos duomenimis, iš viso sostinėje žuvo 21 žmogus. Kyjivo meras Vitalijus Kličko pranešė apie 96 aukas.

Krivoj Rogas taip pat buvo apšaudytas raketomis. Ten viena iš raketų pataikė į kasybos ir perdirbimo gamyklą. Žuvo 10 žmonių, daugiau nei 40 buvo sužeista. Kitas gyventojas tapo apšaudymo Dniepro auka. Iš viso regione buvo sužeisti 62 žmonės. Pokrovske, Donecko srityje, per išpuolį prieš įmonę žuvo trys žmonės.

 

Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad liepos 8 dieną kariškiai raketomis atakavo „Ukrainos karinės pramonės objektus ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aviacijos bazes“. „Smūgių tikslai pasiekti. Nukentėjo nurodyti objektai“, pabrėžė departamentas. Jis paaiškino, kad apšaudymas buvo atsakas į eilinius Ukrainos išpuolius prieš Rusijos energetikos objektus. Tuo pat metu Gynybos ministerija neigia, kad taikėsi į civilines įstaigas ir gyvenamuosius pastatus Kyjive, ir kaltina Ukrainos oro gynybą dėl ligoninės sunaikinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: