Į Ukrainą kovoti vyksta „legionas“ iš Lenkijos. Galima jungtis ir iš Lietuvos  ()

Zelenskis teigė, kad šis dalinys formuojamas remiantis teigiama Ukrainos, Lenkijos ir Lietuvos brigados patirtimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos teritorijoje bus kuriamas naujas savanorių dalinys „Ukrainiečių legionas“, kuris turėtų būti suformuotas iš Europos Sąjungos ukrainiečių.

Dalinio formavimas numatytas saugumo sutartyje, kuri buvo pasirašyta liepos 8 dieną Varšuvoje. Saugumo sutartyje taip pat numatytas šio dalinio mokymas Lenkijos teritorijoje.

„Ukrainiečių legionas treniruosis Lenkijoje ir bus aprūpintas partnerių pagalba. Kiekvienas Ukrainos pilietis, nusprendęs tarnauti legione, galės pasirašyti sutartį su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis“, – sakė Volodymyras Zelenskis.

[Vokietija+Kuponas] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą („Lixada“)
2378 1

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

Šiuo metu šalys derins visus šių susitarimų niuansus.

Sutartyje nurodyta, kad mokymų procese galės dalyvauti ir kitose šalyse, ne tik Lenkijoje, gyvenantys žmonės.

Šalys susitars dėl tokių karių atrankos, apmokymo, aprūpinimo ginklais, ekipuote ir šaudmenimis, socialinės ir finansinės paramos tvarkos bei buvimo Lenkijos teritorijoje statuso.

Zelenskis taip pat pridūrė, kad šis dalinys formuojamas remiantis teigiama Ukrainos, Lenkijos ir Lietuvos brigados patirtimi.

 

2014 metais kuriant jungtinę Ukrainos, Lenkijos ir Lietuvos brigadą buvo siekiama padidinti šalių tarpusavio pasitikėjimą ir bendradarbiavimą bei karinį mokymą.

„Turime labai teigiamą Ukrainos, Lenkijos ir Lietuvos brigados patirtį, kurios pagrindu suteiksime Ukrainos piliečiams, šiuo metu esantiems Lenkijoje, Lietuvoje ir kitose ES šalyse, galimybę savanoriškai prisijungti prie Ukrainos gynybos“, – sakė Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(11)
(86)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: