Prasidėjo beprecedenčiai įvykiai. Galutinai nuspręsta. Ką daro Lenkija  (1)

Lenkija imasi ryžtingų veiksmų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 8 dieną Ukraina pasirašė saugumo susitarimą su Lenkija. Tai įvyko prezidento Volodymyro Zelenskio vizito Varšuvoje metu.

Dokumento tekstas buvo paskelbtas valstybės vadovo svetainėje.

Jame numatoma, kad 2024 m. Lenkija suteiks Ukrainai kelis karinės pagalbos paketus ir įsipareigoja toliau remti Ukrainą per 10 susitarimo metų.

Lenkija taip pat svarstys galimybę į Ukrainą perkelti bent vieną papildomą naikintuvų MiG-29 eskadrilę.

Pažymima, kad dokumente pirmą kartą tarp jau pasirašytų dvišalių saugumo sutarčių numatyta galimybė Ukrainos oro erdvėje perimti raketas ir bepiločius orlaivius, paleistas Lenkijos kryptimi.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Belaidžiai lituokliai, siurbliai, PC, planšetės, įkrovimo stotelės, kolonėlės ir kt. (Video)
3146 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-15/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „H1“ - dviejų impulsų rankinis taškinio litavimo aparatas

2) „Vactidy V8 Pro“ - belaidis dulkių siurblys

3) „Ninkear A15 Plus“ - globali versija, 15.6 colių, 32GB+1TB, Win 11 OS

4) „BlitzWolf BW-S25“ - 75W galios 6-ių jungčių įkrovimo stotelė

5) „DOOGEE T20 Ultra“ - 32+256GB, 12 colių 2K ekrano Android 13 planšetė su dėklu ir ekrano apsauga

6) „JAKEMY JM-8186“ - 83in1 įrankių rinkinukas

7) „SANSUI F30“ - belaidė kolonėlė su FM radiju

Išsamiau

„Šalys sutaria, kad reikia tęsti dvišalį dialogą ir dialogus su kitais partneriais, kurių tikslas – ištirti Lenkijos teritorijos kryptimi paleistų raketų ir bepiločių orlaivių galimo perėmimo Ukrainos oro erdvėje pagrįstumą ir galimybes, laikantis būtinų procedūrų, dėl kurių susitarė valstybės ir dalyvaujančios organizacijos“, – rašoma dokumento tekste.

Saugumo sutartyje minimas ir „Ukrainos legiono“ sukūrimas – Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgų personalo mokymas Lenkijos teritorijoje, prie kurio galės prisijungti laikinai Lenkijoje ir kitose šalyse gyvenantys Ukrainos piliečiai.

 

Be to, susitarime numatomas Lenkijos gynybos įmonių vietos Ukrainoje tyrimas. Taip pat bus tiriamos papildomos bendros ginklų gamybos galimybės.

Taip pat Lenkija tęs logistikos centro POLLOGHUB darbą, siekiant užtikrinti efektyvų ginkluotės ir įrangos tiekimą ginkluotosioms pajėgoms.

Pagal susitarimą, turėtų būti stiprinamas bendradarbiavimas nekarinėje srityje, visų pirma žvalgybos, kibernetinio saugumo, jūrų ir informacijos saugumo bei ypatingos svarbos infrastruktūros objektų apsaugos srityse.

Pažymima, kad nuo visapusiškos Rusijos invazijos pradžios 2022 m., Lenkija suteikė Ukrainai 44 karinės pagalbos paketus, susidedančius iš įvairių ginklų ir amunicijos už daugiau nei 4 milijardus eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(2)
(98)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: