Šimtai visoje Rusijoje. Sensacinga žinia. Kas vyksta su „Wagner“ kariais  ()

Ukrainoje žuvo tūkstančiai „Wagner“ samdinių. Daug jų – buvę kaliniai, į karą atvykę nepaisant jų įvykdytų nusikaltimų. Žudikai, prievartautojai, vagys – visi jie vyko į Ukrainą, tikėdamiesi, kad po 6 mėnesių išeis į laisvę daug anksčiau nei būtų leidusi jiems teismo skirta bausmė. Daug jų grįžo, kai kurie vykdo naujus nusikaltimus. Bet daug jų ir žuvo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia įamžino 408 kalinių, žuvusių kare prieš Ukrainą, atminimą. Teigiama, kad atminimo lentos ant mokyklų, nauji gatvių ir rajonų pavadinimai žudikų, prievartautojų, narkotikų prekeivių ir plėšikų garbei iškilo 58 šalies regionuose, bet daugiausia jų – Saratovo, Volgogrado, Rostovo, Baškirijos ir Krasnodaro regionuose.

Mažiausiai 93 Rusijos mokyklos gavo lenteles su karui užverbuotų nusikaltėlių pavardėmis. Kartais taip papuošiami atskiri suolai, kur nusikaltėliai sėdėjo, kartais jų pavardės atsiduria stenduose ar ant sienų. 65 atvejais nusikaltėlių garbei buvo suorganizuotos muziejinės parodos, jų vardais pavadintos gatvės ir vietovės.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Belaidžiai lituokliai, siurbliai, PC, planšetės, įkrovimo stotelės, kolonėlės ir kt. (Video)
3150 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-15/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „H1“ - dviejų impulsų rankinis taškinio litavimo aparatas

2) „Vactidy V8 Pro“ - belaidis dulkių siurblys

3) „Ninkear A15 Plus“ - globali versija, 15.6 colių, 32GB+1TB, Win 11 OS

4) „BlitzWolf BW-S25“ - 75W galios 6-ių jungčių įkrovimo stotelė

5) „DOOGEE T20 Ultra“ - 32+256GB, 12 colių 2K ekrano Android 13 planšetė su dėklu ir ekrano apsauga

6) „JAKEMY JM-8186“ - 83in1 įrankių rinkinukas

7) „SANSUI F30“ - belaidė kolonėlė su FM radiju

Išsamiau

Dauguma įamžintų nusikaltėlių (128) atliko bausmę už žmogžudystes, pasikėsinimą nužudyti ir sunkų kūno sužalojimą, pasibaigusį mirtimi. „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas anksčiau melavo, kad tokius sunkius nusikaltimus įvykdžiusius žmones kalėjimuose jis ignoruoja ir į savo grupuotę jų nepriima, bet tai niekada nebuvo tiesa. Toliau seka su narkotikais susiję nusikaltimai – Rusijoje įamžintas 110 tokių karių atminimas. Tarp įamžintųjų taip pat yra daug nuteistų už vagystes, plėšimus, seksualinę prievartą, sumušimą ir banditizmą. Daug taip gerbiamų rusų didvyrių buvo nuteisti už kelis išvardintus nusikaltimus. Ir dabar jų garbei vadinamos gatvės.

 

Liepos mėnesį BBC ir „Mediazona“ apskaičiavo, kad per karą Ukrainoje galėjo žūti daugiau nei 17 tūkstančių „Wagner“ užverbuotų rusų kalinių. Iš viso „Wagner“ kalėjimuose surinko mažiausiai 48 366 karius. Tačiau vėliau taip karius verbavo ir Rusijos gynybos ministerija.

(9)
(19)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: