„Ukraina gali pradėti naują atsakomąjį puolimą“ (Video)  ()

Ukraina gali pradėti naują atsakomąjį puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos šios vasaros kampanijos planai išlieka kirsti Donecko srities administracines sienas, todėl priešas ir toliau spaudžia. Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos savo ruožtu turi perspektyvą šiame puolme sustabdyti okupantą. Be to, jei bus atlikta nemažai užduočių, Ukrainos kariai turės galimybę prasibrauti per frontą.

RBC-Ukraina“ straipsnyje kalbama apie tai, kokių žingsnių Ukraina turi imtis, kad pasiektų proveržį ir ar Rusijos vasaros puolimas susilpnės.

Nesigilinant į smulkmenas, dabartinę padėtį mūšio lauke ir situaciją dėl karių aprūpinimo neseniai viename iš savo interviu aprašė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Taigi, atsakydamas į „Bloomberg“ žurnalistės klausimą, jis paprieštaravo teiginiui, kad situacija fronte yra aklavietė, ir pavadino ją „problema“. Šalies vadovas iš karto paaiškino: sunkumai susiję su Vakarų partnerių ginklų tiekimo vėlavimu. Tačiau, pasak prezidento, problemą galima pašalinti „jei yra noro ir įrankių“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Daugybė SUP irklenčių, išmanieji laikrodžiai, siurbliai, pjūklai, akumuliatoriai, išskirtinės ausinės ir kt. (Video)
3612 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-15/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Proscenic P10 Ultra“ - belaidis dulkių siurblys

2) „VIOLEWORKS“ - 1200W galios akumuliatorinis pjūklas su baterijomis ir įkrovikliu

3) „BlitzWolf BW-AT4“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis

4) „FunWater“ - pripučiamos SUP irklentės

5) „Borehole“ - puikios kainos endoskopas (5 arba 10 metrų ilgio)

6) „Cloudenergy CL24-100“ - 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

7) „BlitzWolf BW-BTS9“ - kaulais grojančios belaidės ausinės

Išsamiau

„Turime noro, bet priemonės neatkeliavo. Tai yra, mes turime brigadų be ginklų, turime rezervų, turime 14 brigadų, kurios neturi atitinkamos ginkluotės, dėl kurios jau buvo balsuota, apie kurią buvo kalbama. Paketai turėtų atvykti, bet, deja, jie ateina lėtai“, – sakė V. Zelenskis.

Jis taip pat pareiškė, kad Ukraina gali pradėti naują atsakomąjį puolimą, jei turės pakankamai ginklų.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas savo ruožtu praneša, kad Ukrainos gynybos pajėgos nuolat vykdo karines operacijas, kuriomis siekiama sužlugdyti agresoriaus puolimo planus, sunaikinti jo personalą ir įrangą. Priešas žengia į priekį, o Ukrainos kariai stoja į gynybą, išeikvodami priešo potencialą, kuris intensyviausiai puola Pokrovsko kryptimi. Paprastai užfiksuojama daugiau rusų puolimų, kurie už bandymą žengti į priekį moka didesnę kainą.

 

Tačiau nepaisant visų šių Rusijos armijos bandymų įgyvendinti savo agresyvius planus, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi proveržio šansą. Todėl Ukrainos kariuomenės laukia daug svarbių užduočių: nuo naujų brigadų komplektavimo iki atitinkamų ginklų resursų, kuriuos gali suteikti partneriai, kaupimo.

Karo teisės studijų centro vadovas Aleksandras Musienko apibūdino žingsnius, kurie galėtų padėti Ukrainai pasiekti tikslą ir padaryti proveržį, būtent:

Pirmasis – naujų brigadų formavimo ir jų apginklavimo užbaigimas.

„Ukrainos prezidentas pasakė, kad šiuo metu mums trūksta ginklų 14 brigadų. Tai turi būti daroma siekiant užtikrinti karių rotaciją ir mokymą, kurie turėtų pasinaudoti galimybe, kai priešas padarys klaidą fronte, o jis ją padarys. Svarbu tai, kad galime pasinaudoti šiomis klaidomis. Todėl pirmiausia reikia aprūpinti kariuomenę ginklais ir laukti pagalbos iš partnerių“, – aiškina A. Musienko.

 

Antra – analizė.

Pasak eksperto, antras dalykas, kurį reikia padaryti, yra išanalizuoti priešo veiksmus ir suprasti, kuriuo momentu ukrainiečių aktyvi gynyba gali išsivystyti į tam tikrus kontrpuolimo veiksmus taktiniame lygmenyje.

Trečia – atitinkamų resursų kaupimas.

Kad galėtume kalbėti apie didesnio masto puolimą, turime sukaupti atitinkamus resursus. Tai yra rezervistai ir daugiau ginklų iš Vakarų partnerių.

Ketvirta – modernių technologinių komponentų pritaikymas mūšio lauke.

Ir šia prasme, kaip pastebi A. Musienko, Ukrainos kariuomenė dabar sprendžia bepiločių orlaivių ir elektroninio karo sistemų gamybos didinimo klausimą. Tačiau jis pabrėžia, jog taip pat reikėtų suprasti, kaip robotų platformos kai kuriais atvejais iš tikrųjų gali pakeisti pėstininkus.

Penkta – galinga kariuomenės organizacinė ir valdymo struktūra.

 

Juk, kaip aiškina pašnekovas, būtent jos dėka reikiamu momentu priimami atitinkami sprendimai.

„Tai viskas, ko jums reikia. Be to, norint tai pasiekti, reikia laiko. Šiame etape galime kalbėti apie vietinius kontrapuolimo veiksmus, kurie leidžia pagerinti taktinę poziciją. Tačiau kai kalbame apie didesnio masto puolimo operaciją, tam reikia pasiruošimo, laiko ir išteklių. Na, tinkamu momentu apsispręskite dėl smūgio krypties, suduokite jį ir nebijokite“, – sako A. Musienko.

Kalbant apie Rusijos vasaros puolimą, ekspertas mano, kad jis palaipsniui mažės.

„Dabar matome, kad nors priešas ir bando plėsti puolimo operacijų zonas, jis negali visur daryti vienodo spaudimo ir pasiekti realių rezultatų, kad ukrainiečių pajėgos kai kuriose vietose sėkmingai gintųsi ir vykdytų tokias vietines kontratakas, išstumdamos priešą iš jo pozicijų, o paskui jas užimtų. Tai, mano nuomone, perspektyvą sustabdyti Rusiją tame puolime mes turime“, – sako A. Musienko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: