Galingas Ukrainos ėjimas. Sulaikytas milžiniškas laivas. Kas nutiko Kryme  ()

Ukraina Dunojuje sulaikė laivą „Usko Mfu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina Dunojuje sulaikė krovininį laivą „Usko Mfu“. Su Kamerūno vėliava plaukiojantis laivas buvo areštuotas ir dabar yra prie Odesos.

„Valdžia sulaikė krovininį laivą, kai jis plaukė Dunojaus upe. Jios kaltinamas neteisėtu Ukrainos nacionalinės sienos kirtimu ir krovinių gabenimu į Rusijos okupuotą Sevastopolį ir iš jo“, – rašo „Lloyd's List“.

„Usko Mfu“ anksčiau lankėsi Sevastopolyje, kuris yra okupuotame Kryme, todėl Ukrainoje jis nėra laukiamas. Tiesa, laivo agentas aiškino, kad „Usko Mfu“ plaukė Dunojaus atkarpa tarp Ukrainos ir Rumunijos ir buvo sulaikytas Rumunijos vandenyse.

[Vokietija!] Mažiausia kaina šiais metais. Beprotiška, ką sugeba naujausias išmanusis „Xiaomi“ klozeto dangtis („Smartmi Smart Toilet Seat 2“)
2917 2

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Nuostabus funkcionalumas

Išsamiau

„Usko Mfu“ gabeno miežius, ruošėsi plaukti į Graikiją. Tikriausiai laivo valdytojai manė, kad Ukrainos institucijos nežino, kad jis anksčiau lankėsi Sevastopolyje. „Usko Mfu“ gegužės 22-birželio 5 d. plaukiojo išjungęs automatinę identifikavimo sistemą, tačiau palydovinės nuotraukos rodo, kad tada laivas plaukė į Sevastopolį. Taigi, akivaizdu, kad „Usko Mfu“ ne tik plaukė į okupuotą Krymą, bet ir žinojo, kad taip daryti nedera. Ukraina nebuvo suteikusi leidimo „Usko Mfu“ plaukti į Krymą, todėl laivas įvykdė neteisėtą sienos kirtimą. Negana to, Ukrainos institucijos turi duomenų, kad 2023 metų lapkritį šis laivas taip pat dalyvavo nelegaliai eksportuojant grūdus iš Krymo. Grūdus, kuriuos rusai vogė laikinai okupuotose teritorijose.

(71)
(0)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: