„Mes sutiktume.“ ES šalies vadovas pribloškė apie Ukrainos okupaciją  ()

Čekija yra viena pagrindinių Ukrainos rėmėjų, todėl prezidento Petro Pavelo pareiškimas iš tikrųjų nustebino daugelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos prezidentas Petras Pavelas pareiškė, kad užimtos Ukrainos teritorijos gali likti okupuotos ir sąjungininkams gali tekti su tuo susitaikyti. „Tikriausiai sutiktume, kad dalis Ukrainos teritorijos būtų laikinai okupuota“, – sakė Petras Pavelas.

Ukraina turėjo stiprią kariuomenę, bet palyginti su Rusija ji buvo silpna. Rusija greitai įsiveržė ir Ukrainai liko tik bandyti atsilaikyti. Vakarų parama vėlavo ir iki šiol Ukraina negauna visko, ko jai reikia. Buvo ir sviedinių bado laikotarpis, ir tankų diskusijos, ir vengimas suteikti F-16, ir ATACMS ribojimai ir daug kitų bėdų. Ukraina iki šiol turi prašyti daugiau ginkluotės ir leidimų ją naudoti prieš taikinius Rusijos teritorijoje. Visa tai leido rusams įsitvirtinti užimtose teritorijose.

[Vokietija+Kuponas] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą („Lixada“)
2385 1

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

„Dabar mes stengiamės duoti Ukrainai viską, kad ji galėtų apsaugoti teritoriją ir neleisti Rusijai eiti toliau. Jei Rusija pasieks sėkmę, nebus jokių šansų sustabdyti karą ir atvesti Rusiją prie derybų stalo“, – sako Čekijos prezidentas. Todėl, anot jo, dabar būtina aprūpinti Ukrainą amunicija, šarvuočiais, tolimojo nuotolio ginklais ir priešlėktuvine gynyba, ir dėti daug pastangų, kad Rusija ir Kinija sėstų prie derybų stalo.

„Akivaizdu, kad negalime susitaikyti su tuo, kad šiuo metu Rusijos okupuotos teritorijos bus pripažintos rusiškomis, nes tai reikštų, kad prieštaraujame principams, kuriais remiantis kuriamos mūsų visuomenės. Bet turbūt tikrai sutiktume su tuo, kad dalis Ukrainos teritorijos bus laikinai okupuota“, – pridūrė Petras Pavelas. Ką reikštų toks susitaikymas? Anot jo, tokia situacija neturėtų trukdyti Ukrainai toliau integruotis į NATO ar ES ir atstatyti visišką Ukrainos suverenitetą artimiausioje ateityje.

 

Nors Pavelo pareiškimai skamba šokiruojančiai, tai net nebūtų naujiena. Kai 2014 metais Rusija okupavo Krymą, pasaulis pasirinko nepripažinimo politiką ir tiek. Pati Ukraina teigė, kad nepripažins Krymo Rusijai, neatiduos pusiasalio, bet nesiruošia juo išlaisvinti jėga ir sutinka atidėti klausimą 15 metų.

(8)
(14)
(-6)

Komentarai ()