Rusams bėda: jie bejėgiai?  ()

„Rusijos proveržio tikimybė nėra didelė.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimybė, kad Rusija artimiausiais mėnesiais pasieks reikšmingų teritorinių laimėjimų Ukrainoje, sumažėjo, nes prastai apmokytos Rusijos pajėgos stengiasi prasiveržti pro Ukrainos gynybą, kurią dabar sustiprina Vakarų amunicija, teigia JAV pareigūnai.

„Ukrainos pajėgos yra išsekusios ir mūsų laukia sunkūs kovos mėnesiai, bet didelio Rusijos proveržio tikimybė nėra didelė“, – sakė Michaelas Coffmanas, Rusijos ir Eurazijos programos direktorius, rašo „New York Times“.

Buvęs žvalgybos pareigūnas Ericas Caramella, kuris dabar yra Ukrainos ekspertas, sakė, kad per pastaruosius 18 mėnesių tapo aišku, jog nei Rusija, nei Ukraina „neturi pajėgumų reikšmingai pakeisti kovos linijų“.

[Vokietija+Kuponas] Būtinas daiktas turintiems įvairaus tipo baseiną - puikus robotas palaikys maksimalią švarą („Lixada“)
2378 1

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Belaidis robotas tinka įvairaus dydžio ir formos baseinams

Išsamiau

Jis mano, kad strateginis JAV tikslas yra „demokratinė, klestinti, europietiška ir saugi Ukraina“. Ir priduria, jog JAV ir jų sąjungininkėms reikės ilgalaikių investicijų, kad Ukraina galėtų išlaikyti savo linijas, susilpninti Rusijos pajėgas ir padaryti joms žalos.

„Štai kodėl Vakarų lyderiai taip pat turėtų sutelkti dėmesį į Ukrainos integraciją į Europos ir transatlantines saugumo struktūras“, – sakė E. Caramela.

ES šalys praėjusį mėnesį susitarė pradėti derybas dėl Ukrainos narystės, ir nors NATO kol kas nesitiki pakviesti Kyjivo prisijungti, sąjungininkų lyderiai šią savaitę žengs dar vieną žingsnį link to, rašo „New York Times“.

 

Pasak laikraščio, NATO lyderiai Vašingtono viršūnių susitikime turėtų pažadėti Ukrainai naujų lėšų, paskelbti apie Aljanso planus koordinuoti ginklų tiekimą ir sustiprinti pažadą Kyjivui tapti visateisiu sąjungininku.

„The New York Times“ praneša, kad nors Ukrainos pareigūnai tvirtina kovojantys už savo teritorijų susigrąžinimą, vis daugiau JAV pareigūnų mano, kad karas pirmiausia susijęs su Ukrainos ateitimi NATO ir Europos Sąjungoje.

Nors Rusija negali užgrobti didelės Ukrainos dalies, Kyjivo galimybė atkovoti daugiau žemės iš įsiveržusios armijos taip pat mažėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(2)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: