„Ginkluoti priešlaivinėmis raketomis.“ Į Ukrainą atvyksta tikri karo žvėrys „Sea King“  ()

Svarbu, jog Ukraina sugebėtų kuo greičiau sustiprinti savo pakrančių apsaugą ir karines jūrų pajėgas, sakė Norvegijos gynybos ministras Bjornas Arildas Gramas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norvegija perduos Ukrainai sraigtasparnių „Sea King“ atsargines dalis.

Tai buvo paskelbta Norvegijos vyriausybės svetainėje.

Norvegija yra jūrinės koalicijos, remiančios Ukrainą, bendrapirmininkė (vadovauja kartu su JK – red.), todėl mano, kad svarbu, jog Ukraina sugebėtų kuo greičiau sustiprinti savo pakrančių apsaugą ir karines jūrų pajėgas, sakė Norvegijos gynybos ministras Bjornas Arildas Gramas.

„Sea King“ Norvegijoje tarnavo 1973–2023 m., o dabar juos pakeitė sraigtasparniai AW-101 SAR „Queen“. Pažymima, kad jie išnaudojo savo išteklius, atlikę maksimalų leistiną skrydžio valandų skaičių ir negali būti dovanojami.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Daugybė SUP irklenčių, išmanieji laikrodžiai, siurbliai, pjūklai, akumuliatoriai, išskirtinės ausinės ir kt. (Video)
3542 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-15/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Proscenic P10 Ultra“ - belaidis dulkių siurblys

2) „VIOLEWORKS“ - 1200W galios akumuliatorinis pjūklas su baterijomis ir įkrovikliu

3) „BlitzWolf BW-AT4“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis

4) „FunWater“ - pripučiamos SUP irklentės

5) „Borehole“ - puikios kainos endoskopas (5 arba 10 metrų ilgio)

6) „Cloudenergy CL24-100“ - 100Ah LiFePO4 aukščiausios klasės akumuliatorius

7) „BlitzWolf BW-BTS9“ - kaulais grojančios belaidės ausinės

Išsamiau

Pareiškime pažymima, kad „Sea King“ yra senesnio tipo sraigtasparniai, kuriems rasti atsarginių dalių gali būti sunku. Todėl Norvegijos sraigtasparniai taps donorais orlaiviams, kuriuos eksploatuoja Ukraina.

„Džiaugiuosi, kad atsarginės dalys iš mūsų nebenaudojamų „Sea King“ gali padėti Ukrainai ir prisidėti prie pastangų sukurti Ukrainos pakrančių apsaugą“, – sakė užsienio reikalų ministras Espenas Barthas Eide.

Vokietija nusprendė Ukrainai perduoti šešis sraigtasparnius „Sea King“, o JK – tris. Vokietijos pusė taip pat rengs mokymus Ukrainos kariškiams. Sraigtasparnių pristatymo sąlygos neskelbiamos.

 

Vokietijos karinio jūrų laivyno sraigtasparniai „Sea King“ paskutinį skrydį baigė šių metų kovo 20 d.

Vokietijos „Sea King“

„Sea King Mk41“ Vokietijai pagamino „Westland Helicopters“. Vokietijos karinis jūrų laivynas užsakė 22 sraigtasparnius, kurie buvo pristatyti iki 1974 m.

Jie buvo atnaujinti 1986–1988 m., įgyjant galimybę gabenti priešlaivines raketas „Sea Skua“.

„Sea King Mk41“ Vokietijoje atliko įvairias misijas, įskaitant paiešką ir gelbėjimą, transportavimą, pagalbą nelaimės atveju, taktinį transportavimą sausuma ir jūra, evakuaciją, stebėjimą, žvalgybą ir pagalbą jūroje. Sraigtasparnius pakeis NH-90.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()