Sensacinga žinia. Rusija skelbia, kad „tikslai Ukrainoje jau pasiekti.“ Kas vyksta  ()

„Nukentėjo nurodyti taikiniai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 8-osios rytą Rusijos kariuomenė pradėjo grupinį raketų smūgį karinės pramonės objektams Ukrainoje ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aviacijos bazėms, pranešė Rusijos gynybos ministerija.

„Atakos tikslai pasiekti. Nukentėjo nurodyti taikiniai“, – sakoma karinio departamento pranešime. Taip pat pabrėžiama, kad šis smūgis buvo atsakas į nuolatines Ukrainos atakas prieš Rusijos energetikos objektus.

Tuo pat metu Gynybos ministerija Ukrainos valdžios teiginius, kad Rusija tyčia pradėjo raketų ataką prieš civilius taikinius Kyjive, pavadino „netiesa“.

[Vokietija] Tik 43€ už akumuliatorinį trimerį! Su 2 baterijomis, įkrovikliu, peiliais ir žaibišku pristatymu. Paskutiniai vienetai
3275 5

Mažiausia kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

„Daugybė paskelbtų nuotraukų ir vaizdo įrašų iš Kyjivo aiškiai patvirtina sunaikinimo faktą dėl Ukrainos oro gynybos raketos, paleistos iš priešlėktuvinės raketų sistemos mieste, kritimo“, – pažymėjo Rusijos gynybos ministerija.

Prieš tai TASS šaltinis saugumo pajėgose teigė, kad raketa pataikė į sandėlį „Artiom“ gamykloje Kyjivo Ševčenkos rajone. Ši įmonė, be kita ko, gamina raketas ir orlaivių įrangą.

Savo ruožtu Ukrainos prezidento biuro vadovas Andrijus Jermakas teigė, kad Rusijos raketų taikinys buvo civilinė Kyjivo infrastruktūra. Visų pirma, jos apgadino kelis gyvenamuosius daugiaaukščius pastatus ir vieną iš „Ochmatdyt“ vaikų ligoninės pastatų.

 

„„Ochmatdyt“ yra viena svarbiausių išskirtinai vaikų ligoninių ne tik Ukrainoje, bet ir Europoje. „Okhmatdyt“ išgelbėjo ir atkūrė sveikatą tūkstančiams vaikų. Rusija negali nežinoti, kur skrenda jos raketos, ir turi visiškai atsakyti už visus savo nusikaltimus: prieš žmones, prieš vaikus, prieš žmoniją apskritai“, – rašė Ukrainos prezidentas V. Zelenskis.

 

Ukrainos saugumo tarnyba tvirtina, kad Rusijos kariuomenė į šią ligoninę paleido raketą Ch-101. Ukrainos specialiosios tarnybos tyrėjai smūgio vietoje aptiko raketos galinės dalies korpuso fragmentus su serijiniu numeriu ir tos pačios raketos aerodinaminio vairo dalį.

Prieš tai V. Zelenskis teigė, kad per masinius smūgius į Kijevą, Dneprą, Krivoj Rogą, Slovianską ir Kramatorską paleido 40 skirtingų tipų raketų. Tada žuvo daugiau nei 30 žmonių: 21 Kyjive, 10 Krivoj Roge, trys Pokrovske, Donecko srityje, pranešė Valstybinė pagalbos tarnyba. Sužeista apie 130 žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(17)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: