Visiškai užblokuos. Rusija ruošiasi netikėtan žingsniui  (2)

Nors rusams įprastai patinka Putino režimo suvaržymai ir prievarta, šis žingsnis daug kam bus skausmingas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gazeta RU“ ir „Meduza“ rašo, kad jau ateinantį rugsėjį Rusijoje gali būti blokuojama „YouTube“ svetainė. Dešimtys milijonų rusų kasdien lankosi „YouTube“, bet apie šios svetainės blokavimą kalbama ne pirmą kartą. Putino režimui netinka tai, kad „YouTube“ pasiekiami karo Ukrainoje vaizdai stipriai prasilenkiantys su tuo, ką kalba Rusijos valdžia ir valstybinė žiniasklaida.

Be to, „YouTube“ lengvai pasiekiamos nepriklausomos žinios ir nuomonės, kurių atskirai Rusija blokuoti negali. Rusija neturi galimybių blokuoti atskirus „YouTube“ kanalus, todėl dešimtims milijonų rusų pasiekiama informacija, kuri yra teisinga, bet stipriai prasilenkia su oficialia Kremliaus patvirtinta pozicija.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Lietuvoje neregėtų kainų skaitmeniniai osciloskopai + signalo generatoriai, „Xiaomi“ elektroninės liniuotės, trimeriai, siurbliai ir kt. (Video)
4005 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-22/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hantek DSO2D15“ - skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius

2) „Ultenic D5“ - robotas dulkių siurblys

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „Xiaomi AtuMan Q2“ - elektroninė liniuotė

5) „OnePlus Buds Pro 2“ - TWS ausinės, prisidėjo Hans Zimmer

6) 42V 13000mAh trimerio rinkinys

Išsamiau

Galiausiai, rusai „YouTube“ gali lengvai susipažinti su gyvenimu už Rusijos ribų. Kadaise sovietai neįsileisdavo vakarietiškų filmų, kad Sovietų Sąjungoje gyvenantys žmonės nežinotų, kaip atrodo automobiliai, namai ir gyvenimai laisvame pasaulyje.

 

„YouTube“ blokavimas neišvengiamai bus kontroversiškas žingsnis, nes Rusija pati turi labai daug „YouTube“ kūrėjų. Didžiausias rusiškas kanalas turi 51 milijonų prenumeruotojų. Didžiausias individualus rusų „YouTube“ kūrėjas turi 19,5 milijonus sekėjų. Yra daugiau nei 20 rusiškų kanalų „YouTube“, kurie turi po daugiau nei 10 milijonų prenumeruotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(6)
(26)

Komentarai (2)