„Priešiškos NATO. Be ribų.“ Jungiasi 2 gigantų kariuomenės  ()

Pastaraisiais metais Kinija ir Rusija suartėjo bei skelbia, kad jų draugystė yra „be ribų“, abi šalis sieja priešiškumas NATO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį Kinija pranešė savo pietinėje pakrantėje rengianti bendras karines pratybas su Rusija. Apie tai paskelbta po Vašingtone vykusio JAV vadovaujamo Vakarų gynybos Aljanso susitikimo ir Japonijos įspėjimo apie didėjančią grėsmę, kylančią dėl stiprių Pekino ir Maskvos ryšių.

Kinijos gynybos ministerija pranešė, kad dvi kariuomenės pradėjo pratybas „Joint Sea-2024“ „liepos pradžioje“, jos tęsis iki šio mėnesio vidurio.

Pratybos vandenyse ir oro erdvėje aplink Džandziangą, miestą pietinėje Guangdongo provincijoje, turi „pademonstruoti abiejų šalių ryžtą ir pajėgumus kartu atremiant grėsmes jūrų saugumui ir išsaugant pasaulinę ir regioninę taiką bei stabilumą“, sakoma ministerijos pranešime.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Lietuvoje neregėtų kainų skaitmeniniai osciloskopai + signalo generatoriai, „Xiaomi“ elektroninės liniuotės, trimeriai, siurbliai ir kt. (Video)
4005 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-22/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hantek DSO2D15“ - skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius

2) „Ultenic D5“ - robotas dulkių siurblys

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „Xiaomi AtuMan Q2“ - elektroninė liniuotė

5) „OnePlus Buds Pro 2“ - TWS ausinės, prisidėjo Hans Zimmer

6) 42V 13000mAh trimerio rinkinys

Išsamiau

Jame priduriama, kad pratybos „dar labiau sustiprins Kinijos ir Rusijos visapusišką strateginę koordinavimo partnerystę naujoje eroje“. Pasak ministerijos, jos vyksta pagal Pekino ir Maskvos metinį karinio įsitraukimo planą.

Pranešimas paskelbtas tą pačią savaitę, kai NATO lyderiai susirinko Vašingtone, norėdami dar kartą patvirtinti paramą Rusijos invaziją atremiančiai Ukrainai.

Pastaraisiais metais Kinija ir Rusija suartėjo bei skelbia, kad jų draugystė yra „be ribų“, abi šalis sieja priešiškumas NATO.

NATO lyderių trečiadienį paskelbtoje deklaracijoje sakoma, kad Kinija „tapo lemiama Maskvos invazijos į Ukrainą įgalintoja“, tai paskatino Pekiną perspėti NATO dėl „provokuojančios konfrontacijos“. Kinija teigia, kad ji nėra konflikto Ukrainoje dalyvė, tačiau Vakarų lyderiai ją kritikuoja dėl Rusijai teikiamos politinės ir ekonominės paramos, įskaitant prekybą dvigubos civilinės ir karinės paskirties prekėmis.

 

Šią savaitę Kinijos pajėgos taip pat surengė pratybas su kita Rusijos sąjungininke Baltarusija prie rytinės NATO sienos.

Japonija penktadienį pareiškė, kad bendra Kinijos ir Rusijos veikla prie jos teritorijos kelia „didelį susirūpinimą dėl nacionalinio saugumo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: ELTA
ELTA
Autoriai: Viljama Sudikienė
(7)
(7)
(0)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Komentarai ()