Nereali žinia. Atvyksta „Black Hawk“  ()

Europoje bus daugiau „Black Hawk“ sraigtasparnių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedija papildomai užsakė 12 UH-60M „Black Hawk“ sraigtasparnių. Šis užsakymas šių orlaivių flotilę Švedijoje išplės iki 27. Tikimasi, kad tai sudarys geresnes personalo transportavimo sąlygas, bet tie „Black Hawk“ taip pat bus naudojami specialioms užduotims atlikti. Visi užsakyti „Black Hawk“ Švedijai bus perduoti per kelis metus.

Pažymėtina, kad Švedija pirmuosius UH-60M „Black Hawk“ sraigtasparnius, skirtus naudoti Afganistane, užsakė dar 2011 m. Tame kare Švedijos ginkluotosios pajėgos naudojo „Black Hawk“ medicininei evakuacijai ir įsitikino jo patvarumu.

Švedija yra nauja NATO narė, todėl jos pajėgumų stiprinimas yra svarbus visam regionui. Tačiau, aišku, nėra taip, kad Švedija anksčiau sraigtasparnių neturėjo. „Black Hawk“ pakeis švedų NH90, kurio tenka atsisakyti dėl dažnų gedimų ir labai brangios eksploatacijos. Kelios šalys skubos tvarka atsisako NH90, nes šis sraigtasparnis tiesiog per daug kainuoja – daug daugiau nei „Black Hawk“. Ir nėra už jį kuo nors geresnis. Štai Australija savo NH90 atsisakė 2023 metais, nors planavo juos naudoti iki 2037 metų. Australija taip pat renkasi „Black Hawk“. NH90 yra tokie nevykę, kad jų nenorima suteikti ir Ukrainai – nors Australijai jų nebereikia, jų perdavimas Ukrainai tik sukeltų papildomų problemų.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išmanūs langų-durų davikliai, SUP irklentės, baterijos su įkrovikliais, šakotuvai, telefonų laikikliai ir gertuvės
2461

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-16/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „SONOFF SNZB-04-ZB“ - išmanus belaidis durų-langų daviklis

2) „FunWater SUPFR02E“ - pripučia SUP irklentė

3) „Drillpro“ - 3000mAh 18V baterija su įkrovikliu

4) „BlitzWolf BW-NEW TH11“ - 5in1 daugiafunkcis šakotuvas

5) „Baseus BS-CM032“ - telefonų laikiklis

6) Du viename gertuvė su įmontuotu dulksnos purkštuvu

Išsamiau

 

„Sikorsky UH-60M Black Hawk“ pirmam skrydžiui pakilo 1974 metais. Tai yra beveik 20 metrų ilgio sraigtasparnis, kuris gali gabenti 1450 kg svorį viduje arba 4100 tonų svorį pakabintą po fiuzeliažu. Viduje telpa 11 sėdinčių karių arba 6 gultai sužeistiesiems. „Black Hawk“ garsėja kaip labai pajėgus ir universalus sraigtasparnis, bet šalys ypatingai vertina jo patikimumą ir nedidelius naudojimo kaštus. Lietuva taip pat yra užsakiusi keturis „Black Hawk“ sraigtasparnius, jų pristatymas prasidės netrukus. Latvija du saviškius jau gavo, dar dviejų laukia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()