[ŽT] Įspūdinga žinia. „40 km per vieną naktį.“ Kas vyksta fronte (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministras Mychailo Fiodorovas paskelbė „Brave1“ kompanijos karinio roboto „Termit“ demonstraciją.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
4086 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

„Termit“ gali būti naudojamas įvairiose fronto linijos vietose, bet yra skirtas logistikai, o ne kovai. Jo valdymo atstumas yra gana ribotas (iki 150 m), bet naudojant kartotuvus jį galima  stipriai pailginti. „Termit“ naudoja viena brigada. Per naktį jis nuvažiuoja daugiau nei 40 kilometrų – robotas kariams pristato atsargas ir amuniciją, o grįžtant evakuoja sužeistuosius ir žuvusiuosius.

„Termit“ tausoja Ukrainos gynėjų gyvybes, nes atlieka logistines užduotis, kurioms įprastai reikia karių ir šarvuočių. Be to, jis yra daug mažesnis nei įprastai tam naudojamos mašinos, todėl į jį sunkiau pataikyti. Evakuojami sužeistieji yra laikomi labai žemai – žemiau nei nešant juos neštuvais. Tai irgi pagerina medicininės evakuacijos saugumą.

 

„Termit“ pasižymi geru pravažumu, nes turi vikšrinę važiuoklę ir žemą svorio centrą. Aukščiausia jo vieta – ant aukšto stiebo sumontuota kamera, bet neskaitant jos „Termit“ yra labai žemas ir stabilus. Jis turi savo apšvietimo sistemą, todėl lengvai gali dirbti naktį.

(225)
(12)
(213)

Komentarai (2)