[ŽT] Rusus ištiks isterijos priepuolis. Jie nori perduoti savo naikintuvus Ukrainai  ()

Ukraina tikrai gaus amerikietiškus F-16 ir prancūziškus „Mirage 2000“, bet norėtų daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos vyriausybė pakomentavo opozicinės Krikščionių demokratų sąjungos lyderio Friedricho Merzo pareiškimą, kad Berlynas neturėtų likti nuošalyje, kai Ukrainai skiriami naikintuvai. Naikintuvus Ukrainai perduos Danija, Nyderlandai, Belgija, Norvegija, Prancūzija. O Vokietija? Na, Vokietija nei F-16, nei „Mirage 2000“ neturi, bet turi „Eurofighter Typhoon“.

Vokietijos federalinės vyriausybės atstovas Steffenas Hebestreitas pabrėžė, kad Merzas negali nežinoti, kad Vokietijos oro pajėgose nėra F-16. „Net jei koviniai lėktuvai iš išorės labai panašūs, jų valdymas labai skiriasi. Čia būtinas ilgas mokymas... Nėra prasmės perkelti į Ukrainą daug skirtingų tipų naikintuvų“, – sakė Hebestreitas.

[Vokietija!] Tik 149€ ir pasigaminkite elektros patys: 1200W mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas. Paskutiniai vienetai
13373 3 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Vokietija gali pinigais prisidėti prie Ukrainos F-16 apginklavimo, bet naikintuvų kol kas nesiūlys. Švedija panašiai atmetė idėją siųsti „Saab JAS 39 Gripen“ Ukrainai, nes daug skirtingų tipų orlaivių tik apsunkintų jų įsisavinimą. Ukraina nėra turėjusi vakarietiškų kovinių lėktuvų. Jų įsisavinimas užtruks ir bus nelengvas. Be to, šie lėktuvai yra labai skirtingi, net jei visi telpa po „ketvirtos kartos naikintuvų“ apibūdinimu. Jiems reikia atskirų mokymų (F-16 pilotas negalėtų valdyti „Gripen“ ir atvirkščiai), atskirų detalių logistikos grandinių. Net ir panaudojimas gali skirtis dėl skirtingų galimybių.

(44)
(6)
(38)

Komentarai ()