„Analogų nėra.“ Rusija nušvilpė naujo ginklo idėją  ()

Pletenčiukas pridūrė, kad net jei rusams pavyks sukurti tokius universalius paleidimo įrenginius, vargu ar jie turės reikšmingos įtakos pajėgų dislokavimui fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinio jūrų laivyno atstovas Dmytro Pletenčiukas sakė, kad Rusija nukopijavo vakarietiškų raketų paleidimo įrenginių idėją ir dabar bando sukurti savo, kad galėtų paleisti „Kalibr“, „Oniks“ ir „Cirkon“.

Apie tai rašo „Unian“.

Pasak Pletenčiuko, bendra šiuolaikinės laivų statybos koncepcija yra sukurti modulinius laivus, kuriuos būtų galima nesunkiai atnaujinti pakeičiant atskirus modulius universalioje platformoje.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
4086 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

„Yra tokia sąvoka kaip moduliškumas. Pavyzdžiui, sukuri universalią platformą. Tai gali būti mažas raketinis laivas, korvetė ar fregata. Tačiau pagrindinė mintis yra ta, kad jūs galite pakeisti jo ginklų sistemą. Pavyzdžiui, jūs sukūrėte naujausią priešlėktuvinę sistemą laivo versijoje arba naujausią paleidimo įrenginį ir tiesiog pašalinate vieną konteinerį, o į jo vietą įdedate kitą“, – aiškino Pletenčiukas.

Anot jo, rusai dar neturi realaus šios idėjos įgyvendinimo. Teigiama, kad jie norėjo tai įgyvendinti patruliniame laive „Sergejus Kotovas“, tačiau jis buvo nuskandintas per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ataką 2024 m.

 

„Tokios ginkluotės sistemos turėtų būti nedelsiant įtrauktos į laivo projektą. Azovo-Juodosios jūros regione tokių laivų projektų nėra. Kituose laivynuose vieną dieną iš principo galime juos pamatyti“, – sakė karinio jūrų laivyno atstovas.

Pletenčiukas pridūrė, kad net jei rusams pavyks sukurti tokius universalius paleidimo įrenginius, vargu ar jie turės reikšmingos įtakos pajėgų dislokavimui fronte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(10)
(-1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()