„6 m ilgio ir 1300 kg sveriančios raketos.“ Atvyksta didžiausias rusų košmaras  ()

Dar visai neseniai tai buvo draudžiama, o dabar „Tomahawk“ grįžta į Europą. Rusijai tai nepatinka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO viršūnių susitikime Vašingtone JAV ir Vokietijos atstovai paskelbė, kad jau 2026 m. į Vokietiją atvyks SM-6 ir „Tomahawk“ raketos bei kuriamas hipergarsinis ginklas. Paskutinį kartą garsiosios „Tomahawk“ raketos Europoje buvo dislokuotos dar Šaltojo karo metais. Jų, kaip ir SM-6, perkėlimas į Vokietiją suteiks Europai galimybių, kurių ji anksčiau neturėjo. Rusija jau pakomentavo šį klausimą.

JAV nori parodyti, kad Europos saugumas ir atgrasymo galimybės regione vis dar yra aukščiausias prioritetas. Taigi, „Tomahawk“ grįžta į Europą. Šios raketos buvo sukurtos aštuntajame dešimtmetyje ir pradėtos naudoti 1983 m. Iš pradžių jos buvo paleidžiamos iš laivų. Su laiku buvo sukurti keli variantai, o antžeminė versija, paleidžiama iš BGM-109G „Gryphon“ sistemos, devintajame dešimtmetyje buvo dislokuota Europoje – Jungtinė Karalystė, Vakarų Vokietija, Italija ir Nyderlandai savo teritorijose turėjo amerikietiškų „Tomahawk“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! El. dviračiai, pompos, apsauginiai tentai nuo saulės, projektoriai, SUP irklentės ir atminties kortelės (Video)
2222 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „DYU A1F“ - 250W, 36V 7.5Ah, sulankstomas el. dviratis

2) „TUERBB T-AP77“ - belaidė pompa, 150PSI

3) „KING DO WAY“ - apsauginiai tentai nuo saulės

4) „BlitzWolf BW-V5“ - 1080P vaizdo projektorius

5) „FunWater SUPFR17T“ - pripučia SUP irklentė

6) „Microdrive“ - 32-256GB atminties kortelės su adapteriu

Išsamiau

„Tomahawk“ Šaltojo karo metu buvo vienas iš JAV jėgos demonstravimo ir atgrasymo elementų. Apytiksliai 6 m ilgio ir 1300 kg sveriančios raketos, lekiančios toliau nei 2,5 tūkstančius kilometrų, yra ginklas, su kuriuo reikia skaitytis. Ir Sovietų Sąjunga tikrai neignoravo „Tomahawk“ buvimo Europoje. Tačiau 1987 metais JAV ir Sovietų Sąjungos sudaryta „Trumpojo ir vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartis“ privertė „Tomahawk“ dingti iš Europos. Ir taip – „Tomahawk“ tada galėjo būti ginkluota branduoline W80 galvute.

 

2019 m. tas susitarimas nustojo galioti, nes Rusija ir taip jo nesilaikė. Žinoma, Kremlius tokius kaltinimus neigė ir gal tai net ne taip svarbu. Faktas tas, kad šiuo metu niekas netrukdo „Tomahawk“ grįžti į Europą. SM-6, kurių nuotolis yra 370–450 km, irgi bus labai naudingos. SM-6 ir „Tomahawk“ raketos gali būti paleidžiamos iš antžeminės savaeigės sistemos „Typhon“.

 

Taigi, Vokietija jau 2026 metais gali būti ginama amerikietiškomis  SM-6 ir „Tomahawk“ raketomis. Ši žinia sulaukė Rusijos dėmesio. „Rusija parengs karinį atsaką į planuojamą amerikiečių tolimojo nuotolio raketų dislokavimą Vokietijoje“, – pabrėžė užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas. Jis taip pat pridūrė, kad, jo nuomone, sprendimas dislokuoti raketas Vokietijoje yra skirtas pakenkti Rusijos saugumui.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(93)
(7)
(86)

Komentarai ()