Neregėtas smūgis Rusijai. Į Ukrainą atvyksta „Iskander“ žudikas“  ()

Ukraina labai nori daugiau „Patriot“ oro gynybos sistemų, bet Italija perduoda ginklą, kuris irgi gali naikinti „Iskander“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina ir toliau ieško „Patriot“ oro gynybos sistemų, bet tai nėra vienintelis geras tokio tipo ginklas. Italija Ukrainai perduoda dar vieną, jau antrąją 1,7 milijardų eurų vertės SAMP/T bateriją. Ir nors šis ginklas dažnai minimas „Patriot“ šešėlyje, tai yra įspūdingų galimybių oro gynybos sistema.

SAMP/T yra Prancūzijos ir Italijos bendradarbiavimo rezultatas, pradėta naudoti 2011 m. Nuo tada ji yra viena pažangiausių oro gynybos, antibalistinių sistemų pasaulyje, galinčių kovoti ir su, pavyzdžiui, balistinėmis raketomis „Iskander“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! 4K vaizdo registratoriai, akumuliatoriniai plaktukai, plovimo įranga, jump starteriai, atminties kortelės ir „Xiaomi“ ausinės (Video)
2161 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-10/31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER PD-JA1“ - puikios kainos ir kokybės jump starteris

2) „iMars X23“ - automobilinis 4K vaizdo registratorius

3) „Drillpro“ - 18V akumuliatorinis plaktukas

4) „MUDIRO EW-S02“ - 400W aukšto slėgio plovimo įrenginys

5) „Microdrive“ - 32-256GB atminties kortelės su adapteriu

6) „Xiaomi Redmi Buds 5“ - belaidės ausinės

Išsamiau

SAMP/T branduolys – „Aster“ raketos, kurios originaliai buvo skirtos laivams ginti. „Aster“ naudojamos nuo 2001 metų. „Aster-30“ buvo sukurta naudoti sausumoje, todėl dabar yra SAMP/T šerdis. „Aster-30“ gali numušti balistines raketas maždaug 30 km atstumu, o orlaivius – maždaug 120 km atstumu. „Aster-30“ raketos tikriausiai nėra tokios efektyvios kaip PAC-3 MSE, kurias leidžia „Patriot“, bet yra pigesnės.

Lyginant su „Patriot“, SAMP/T baterija yra kiek kompaktiškesnė, turi tik 14 žmonių įgulą. Didžiulis SAMP/T sistemos privalumas – 360 laipsnių spinduliu veikiantis radaras. Dėl tokio plataus matymo lauko vienas SAMP/T radaras atlieka 3 kai kurių kitų radarų darbą. Be to, po šūvio SAMP/T gali būti labai greitai užtaisyta pakartotiniam veikimui.

 

Ukrainiečiai naudoja ir „Patriot“, ir SAMP/T sistemas, tačiau palyginimų neskelbia. Puse lūpų sutariama, kad „Patriot“ yra efektyvesnė, veikia didesniu atstumu. Bet ukrainiečiai jų prašo todėl, kad Ukrainos sąjungininkai jų turi. Dešimtys „Patriot“ sistemų yra Vakarų šalių sandėliuose, kur renka dulkes be jokios naudos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()