„Sieną kirto F-16. Jie vykdo kovines užduotis.“ Rusai tiesiog ūžia  ()

Jau virš Odesos...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandos tinklalapiai vėl skleidžia melagingą informaciją apie rumunų F-16, praneša „pravda.com“. Šį kartą rusai juos išvydo skrendančius virš Odesos, kur jie neva vykdė kovines užduotis. Rumunijos gynybos ministerija greitai paneigė šiuos pranešimus, pabrėždama, kad vietiniai F-16 mokymo ir stebėjimo misijas vykdo tik savo oro erdvėje ir vadovaudamiesi tarptautine teise. 

„Pranešame apie naują su Rusijos Federacija susijusių propagandos kanalų vykdomą dezinformacijos bandymą, susijusį su keletu oro misijų, kurias praėjusią savaitę neva Ukrainos oro erdvėje Odesos srityje atliko orlaiviai F-16“, – paskelbė Rumunijos gynybos ministerija. Kaip rašo „Bulgarian Military“, rusai teigė, kad naikintuvai F-16 kyla iš Rumunijos oro uostų ir vykdo kovines misijas virš Ukrainos.

[Vokietija] Beprotiškas pasiūlymas! Tik 18€ už pjūklą su dviem baterijomis. Ribotas kiekis
3375 7

Ypatingai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Su dviem baterijomis ir įkrovikliu

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tai ne pirmas kartas, kai rusai bando skleisti dezinformaciją apie Rumunijos naikintuvus F-16. Pavyzdžiui, 2024 metų sausį socialiniuose tinkluose pasirodė informacija apie tariamą Rumunijos naikintuvo F-16C ataką prieš Rusijos dalinius, dislokuotus netoli Chersono, Ukrainoje. Tačiau tai buvo gana nesėkmingas bandymas manipuliuoti faktais, nes Rumunija net neturi C versijos naikintuvų F-16, į ką tuomet atkreipė dėmesį Bukarešto Gynybos ministerija.

 

Rumunijos oro pajėgos turi A/B dizaino versijos naikintuvus F-16, kurie buvo modernizuoti iki MLU 5.2 ir MLU 6.5 versijų. Tarp jų – 17 naikintuvų, įsigytų iš Portugalijos ir 32 naikintuvai, įsigyti iš Norvegijos. Tai daugiafunkcinės mašinos, kurių skrydžio nuotolis yra maždaug 3200 km, galinčios skristi iki 2 Mach (virš 2100 km/h) greičiu ir veikti iki 15 km aukštyje. Šio tipo naikintuvai ginkluoti šešiavamzdžiu 20 mm M61 „Vulcan“ pabūklu. Be to, atsižvelgiant į vykdomos misijos tipą, jie gali turėti daugybę ginklų, pvz., AIM-9 „Sidewinder“ raketų, „Paveway“ ar JDAM.

 

„Defense Romania“ svetainė praneša, kad antradienį Kremlius turėjo paskelbti 15 milijonų rublių (maždaug 170 000 USD) atlygį už pirmojo naikintuvo F-16 numušimą Ukrainoje. Anksčiau Rusijos valdžia skelbė panašius apdovanojimus už tankų „Abrams“ ar „Patriot“ sunaikinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(19)
(88)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()