Smūgis JAV pasididžiavimui. Jie to tikrai nesitikėjo. Ukraina imasi savavališkų veiksmų (Video)  ()

Siekia padidinti jų saugumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matomas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naudojamas tankas M1A1 „Abrams“. Jame buvo atlikta daug pakeitimų, siekiant padidinti jo saugumą. Ukrainiečiai jį aprūpino antidroniniu narvu ir apginklavo reaktyviais šarvais „Kontakt-1“.

10 geriausių 2024 metų išmaniųjų telefonų
3204 5

Nežinai, kokį išmanųjį telefoną pirkti? Atrask geriausius 2024 metų „Samsung“, „Apple“, „Google“, „Asus“, „Xiaomi“, „Motorola“, „OnePlus“ telefonus ir išsirink sau tinkamiausią!

Išsamiau

Ukrainiečiai naudoja M1A1 „Abrams“ tankus, kuriuos jiems perdavė amerikiečiai. Šių mašinų pristatymas prasidėjo 2023 metų rugsėjo pabaigoje, o iš viso 31 jų buvo atgabenta į Ukrainą. Kai kurie iš jų tapo valdomų prieštankinių raketų aukomis, kiti pralaimėjo susidūrimą su dronais-kamikadzėmis.

Tačiau ukrainiečiai stengiasi sumažinti negrįžtamo tolesnio transporto priemonių praradimo riziką. 

 

Metalinius narvus galima pamatyti tiek ant Ukrainos, tiek ant Rusijos karinės technikos. Ši improvizuota apsauga dažnai išgelbėjo tankus nuo sunaikinimo ir įgulą nuo mirties. Šio sprendimo esmę galima nusakyti rusų naudotų bepiločių orlaivių „Lancet“ pavyzdžiu.

Juose naudojamos kumuliacinės kovinės galvutės sukuria didžiausią žalą, kai tiesiogiai paliečia taikinį. Todėl atitraukus jas nuo taikinio ir sukėlus sprogimą anksčiau, t.y. pataikius į antidronų narvą, sprogimo padariniai sumažinami iki minimumo.

Todėl narvai nuo dronų nėra prastas sprendimas, padidinantis tankų saugumą. Tačiau verta paminėti, kad jie nėra veiksmingi prieš kitų tipų ginklus, pvz., valdomas prieštankines raketas. Jų masė ir smogiamoji galia yra didesnė nei dronų ar „Lancet“. Todėl ant ukrainiečių tanko M1A1 „Abrams“ taip pat galite pamatyti reaktyvių šarvų kubelius.

 

„Kontakt-1“ padidina transporto priemonės saugumą, ypač kalbant apie senesnio tipo kumuliacinius prieštankinius šovinius. Reaktyviųjų šarvų paskirtis – anksčiau susprogdinti raketos kumuliacinę galvutę. Tačiau verta paminėti, kad santykinai lengvai šarvuotų transporto priemonių atveju reaktyvūs šarvų kubeliai gali padaryti daugiau žalos nei naudos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()