„Negalima duoti modernių ginklų, nes karas baigsis po poros savaičių ir viskas atiteks rusams“ (Video)  ()

„Laisvajam pasauliui reikia naujų lyderių.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų traukimasis prasidėjo ne valdant Bidenui, o 1991 m., kai Vakarams nepavyko sukurti pasaulio tvarkos sampratos pasibaigus Šaltajam karui ir liberaliųjų demokratijų triumfui. Tačiau geopolitika neveikia vakuume: jei kas nors išeina, į jo vietą visada ateina kažkas. Akivaizdu, kad Amerikos atsitraukimas įkvėpė kiekvieną diktatūrą pasaulyje.

Bideno pirmininkavimo metu šis procesas tapo kumuliaciniu. Jis atėjo į valdžią masinio totalitarizmo jėgų stiprėjimo metu. Tai tapo pastebima per nepaaiškinamą ir precedento neturintį gėdingą amerikiečių bėgimą iš Afganistano. 350 tūkstančių afganų, kurie dalijasi demokratijos vertybėmis ir buvo Amerikos sąjungininkai, staiga atsidūrė barzdotų banditų su kulkosvaidžiais rankose. Tai Putinui davė aiškų signalą veikti. Prieš tai jis susitiko su Bidenu Ženevoje ir jau šis susitikimas, mano nuomone, pažadino Putino viltis, kad Vakarai netrukdys jam daryti „didžių dalykų“.

Karščiausios „Xiaomi“ ekosistemos naujienos! Iš EU ir su kuponais naujausi „JIMMY PW11“ serijos siurbliai. Net 3 modeliai nustebins, ką sugeba
1969 2

Karščiausios naujienos

Su specialiai kuponais

Galioja iki 2024-07-31

Iš EU sandėlių greitas ir saugus pristatymas

2 metų garantijos

„Xiaomi“ ekosistemos produktai

Puikios galimybės ir kainos

1) „JIMMY PW11 Pro Max“ - 5in1, 460W, belaidis siurblys su grindų plovimu

2) „JIMMY PW11 Pro“ - 4in1, 460W, belaidis siurblys su grindų plovimu

3) „JIMMY PW11“ - all-in-one, 400W, belaidis siurblys su grindų plovimu

Išsamiau

Tuo metu, kai Putinas pradėjo didelį karą, Vakarai jau buvo susitaikę su tuo, kad Ukraina bus prarasta. Žodžiu, likus trims savaitėms iki plataus masto invazijos, buvęs Jungtinio štabo vadų pirmininkas JAV generolas Markas Milley pranešė Kongresui, kad Ukrainai negalima duoti modernių ginklų, nes karas baigsis po poros savaičių ir viskas atitektų rusams. Šią koncepciją išsakė žmogus, kuris likus šešiems mėnesiams iki plataus masto invazijos, Talibano rankose paliko kalnus amerikietiškų ginklų, kurių vertė dešimtys milijonų dolerių.

 

Ir Bidenas, ir Trumpas gyvena praeityje: abu bando susitarti su Putinu kaip „dideliu žaidėju ir tarptautinio stabilumo veiksniu“. Dabar atsirado pasaulio tvarka, kuri yra daug sudėtingesnė nei pasaulis, kuris egzistavo Šaltojo karo ar Vienos kongreso metu. Bet koks bandymas redukuoti daugialypę dabartinio pasaulio struktūrą į senas ankstesnių istorinių epochų schemas yra pasmerktas žlugti, nes toks ryšys pagal apibrėžimą yra neperspektyvus.

 

Laisvajam pasauliui reikia naujų lyderių, kurie suprastų šiuolaikinio pasaulio struktūrą ir būtų pasirengę priimti reikiamus sprendimus, kurie lems jo likimą dešimtmečiams.

Apie tai rašo Rusijos opozicijos veikėjas Garis Kasparovas savo „Facebook“ paskyroje.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()