„Maskva juos užblokavo.“ Skubiai reikalauja branduolinių ginklų  ()

Vis daugiau piliečių nori, kad šalis turėtų savo branduolinį ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą, kaip parodė apklausa, Pietų Korėjos gyventojai pirmenybę teikė nuosaviems branduoliniams ginklams, o ne JAV karinei apsaugai.

Financial Times“ pranešė, kad 66% piliečių „palaikė“ arba „tvirtai palaikė“ perėjimą prie nepriklausomo branduolinio atgrasymo politikos.

Šiaurės Korėja, Pietų Korėjos kaimynė, dabar ne tik turi branduolinius ginklus, bet mainais už raketas pradėjo gauti iš Rusijos karines technologijas.

Tai verčia Pietų Korėjos gyventojus susimąstyti apie būtinybę turėti savo priemonių atgrasyti agresyvų kaimyną.

Nors vyriausybė šiuo metu neplanuoja įsigyti branduolinio ginklo, kai kurie politikai ragina tai padaryti nedelsiant.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Energijos stotelės, palapinės, monitorių šviesų juostos, išmanieji nuotraukų/video rėmeliai, dulkių siurbliai ir kt. (Video)
2637 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-23/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FlashFish P66“ - 260W, 288Wh, portabili energijos stotelė

2) „iMars“ - rankinis dulkių siurblys

3) „BlitzMax BM-ES1“ - monitoriaus šviesos juosta

4) „MUDIRO EW-S05“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

5) „Frameo“ - išmanieji nuotraukų/video rėmeliai

6) Palapinių rinkiniai - skirti 2-4 asmenims

Išsamiau

Per metus rodiklis išaugo 6 procentiniais punktais. Esant situacijai, kai respondentų buvo paprašyta pasirinkti: jie nori turėti savo branduolinį ginklą ar pasikliauti JAV karine apsauga, pirmojo požiūrio šalininkų skaičius išaugo ir pirmą kartą viršijo antrojo šalininkų skaičių.

„Parama idėjai įsigyti branduolinį ginklą auga ir stiprėja“, – sakė Korėjos nacionalinio susivienijimo instituto (KINU) mokslininkas Sangsinas Lee.

Šalis dar negali svarstyti, ar ji taps branduoline valstybe, birželį žurnalistams sakė ministras pirmininkas Han Douch-soo.

Tačiau Seulo meras Oh Se-hoonas, kuris laikomas vienu iš galimų kandidatų į prezidentus 2027 metų rinkimuose, praėjusią savaitę paragino nedelsiant įsigyti branduolinių ginklų.

 

„Branduolinius ginklus galima atremti tik panašiais. Jei pasikliausime tik Pietų Korėjos ir JAV bendradarbiavimu dėl Amerikos branduolinio skėčio, tai labai apribos mūsų saugumą“, – sakė jis.

Pietų Korėja, Japonija ir Vakarų šalys baiminasi, kad Rusija savo raketų technologijomis dalijasi su Šiaurės Korėjos režimu.

Pavasarį Maskva blokavo JT komisijos, kuri stebėjo Šiaurės Korėjos branduolines ir raketų programas bei atitinkamų sankcijų laikymąsi, darbą. Dėl to 15 metų veikusios grupės veikla buvo nutraukta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(7)
(43)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()