Visi tikėjosi, kad ši diena niekada neateis. Pasitvirtino blogiausios Ukrainos prognozės (Video)  (1)

Tai mirtinas, didelio poveikio derinys.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-22 Visi tikėjosi, kad ši diena niekada neateis. Pasitvirtino blogiausios Ukrainos prognozės (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelė dalis Rusijos žiniasklaidos ar valdžios atstovų teikiamos informacijos yra propagandos elementas. Tokie pranešimai yra Rusijos Federacijos vykdomo informacinio karo dalis.

Rusai per televiziją gyrėsi įrašu, kuriame užfiksuota, kaip ruošiama ir vykdoma ataka prieš ukrainiečius, naudojant galingą valdomą bombą FAB-3000, nešamą taktinio bombonešio Su-34. Tai patvirtina įtarimus, kad šie lėktuvai gali gabenti tokias milžiniškas bombas.

[Kuponai] Fantastiška dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera iš „Xiaomi“ ekosistemos, išmanusis durų skambutis ir „OnePlus Watch 2“ laikrodis
2507

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „IMILAB EC6 Dual 2K“ - dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera, globali versija

2) „Xiaomi Smart Doorbell 3S“ - išmanusis durų skambutis su kamera

3) „OnePlus Watch 2“ - išmanusis laikrodis, EU versija

Išsamiau

Bomba FAB-3000 – tai Antrojo pasaulinio karo laikų konstrukcija, kuri, panaudojus papildomus modulius, padarytus pagal amerikiečių JDAM-ER, netgi įgijo „antrą gyvenimą“.

UMPK korekcinių modulių dėka ši laisvai krintanti aviacinė bomba tapo galinga naikinimo priemone, galinčia sunaikinti bet kokį lauko įtvirtinimą ar ištisas gyvenvietes, todėl ji kartais vadinama „miesto naikintoja“.

 

Vaizdo įraše matoma blizganti bomba atrodo kaip naujai pagaminta. Taip pat matyti, kad Su-34 gali skraidinti tokią bombą ant centrinio pilono, pastatyto tarp variklių.

Bomba FAB-3000 yra tris tonas sverianti konstrukcija, kur šiek tiek daugiau nei pusė masės yra sprogstamasis užtaisas, apsuptas storo plieno korpuso, kuris sprogimo metu sukuria skeveldras. Rusų teigimu, sprogimo metu ugnies kamuolys būtų 50 metrų skersmens, o smūginė banga padarytų žalą net už kelių šimtų metrų. Skeveldros turi panašią griaunančią galią ir gali pažeisti taikinius net už kilometro.

Tai reiškia, kad net jei komercinis palydovinės navigacijos modulis nukrypsta nuo taikinio 30 metrų, iš taikinio liks nedaug. Be navigacijos, UMPK moduliuose taip pat yra sulankstomi sparnai, kurie, pakilus į labai didelį aukštį, bombai suteikia kelių dešimčių kilometrų skrydžio nuotolį, o jas numetantis lėktuvas yra nepasiekiamas daugumai priešlėktuvinių gynybos sistemų.

 

Vienintelės išimtys yra vidutinio nuotolio sistemos, tokios kaip S-300, „Patriot“ ar SAMP/T, kurioms Ukraina nebeturi raketų arba turi per mažai baterijų sandėliuose. Šios sistemos gali kovoti su lėktuvais, gabenančiais bombas didesniu nei 100 km atstumu.

Kova su FAB bombonešiais yra pats efektyviausias gynybos būdas, nes FAB bombos dėl savo storo apvalkalo yra gana atsparios, pvz., priešlėktuvinių raketų galvutėms, taip pat turima labai mažai laiko reaguoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(115)
(-68)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)