„Dingo 788 kariai.“ Ką pavyko išsiaiškinti  ()

„Pademonstravo didžiausią didvyriškumą ir atkaklumą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 2023 metų spalio iki 2024 metų birželio pabaigos Krynkuose, Chersono srityje, dingo 788 Ukrainos kariai. Apie tai rašo „Slidstvo.Info“.

„Policijai pavyko išsiaiškinti, kiek Ukrainos karių dingo Krynkuose, Chersono srityje, kairiajame Dniepro krante. Nuo 2023 metų spalio iki 2024 metų birželio pabaigos ten oficialiai ieškomi 788 vyrai. Žuvusių karių, kurie iš ten buvo išvežti ir galiausiai palaidoti, buvo žymiai mažiau – per šį laikotarpį 262 gynėjai“, – rašoma medžiagoje.

[Kuponai] Fantastiška dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera iš „Xiaomi“ ekosistemos, išmanusis durų skambutis ir „OnePlus Watch 2“ laikrodis
2555

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „IMILAB EC6 Dual 2K“ - dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera, globali versija

2) „Xiaomi Smart Doorbell 3S“ - išmanusis durų skambutis su kamera

3) „OnePlus Watch 2“ - išmanusis laikrodis, EU versija

Išsamiau

Vienos iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 35-osios brigados, kovojusios ir toliau vykdančios operacijas prie Dnipro, vadas Denysas pabrėžia, kad Krynkų placdarmo gynyba ir išplėtimas buvo būtina užduotis. Priešingu atveju patys rusai būtų bandę atsidurti dešiniajame krante.

Pažymima, kad „Oryx Naalsio“ grupės analitikas, fiksuojantis patvirtintus sunaikintos technikos atvejus nuo pat plataus masto karo pradžios, suskaičiavo, kad Ukrainos technikos nuostoliai Krynkuose nuo kampanijos pradžios iki 2024 m. birželio 14 d. yra  58 vienetai. Tuo tarpu rusai prarado 271 vnt.

 

„Artilerija ir visų pirma dronai suvaidino didelį vaidmenį, kartu sumokėdami ir didelę kainą. Tačiau jūrų pėstininkų korpusas, kaip niekas kitas, pademonstravo didžiausią didvyriškumą ir atkaklumą laikydamas šį žemės sklypą kairiajame Dniepro krante. Tačiau jis taip pat sumokėjo labai didelę kainą“, – rašoma leidinyje.

Jūrų pėstininkai, kalbėdami su „Slidstvo.Info“ žurnalistais, ne kartą yra sakę, kad Krynkuose okupantai į nelaisvę neima. Tačiau mainų sąrašuose ir pranešimuose apie nelaisvę vis dar randama pavardės tų, kurie dingo ten.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(26)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: