„Tai buvo geriausi rusų tankai.“ Galingas Ukrainos smūgis  ()

V. Putino armija Ukrainos laukuose paliko 250–430 mln. USD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl kolosalių karinės technikos nuostolių Ukrainoje Rusijos kariuomenei į frontą teko siųsti net 1950-1960 m. tankus. Mūšiuose dalyvauja ir tūkstančiai iš sandėlių paimtų kovinių priemonių. Ir jos taip pat naikinamos dideliais kiekiais, nepaisant pagiriamųjų odžių, kurias dainuoja Kremliaus propagandistai ir pats V. Putinas, rašo „The Moscow Times“.

Remiantis „Oryx“ svetainės skaičiavimais, Rusija prarado šimtą savo geriausių tankų – T-90M. „Oryx“ atsižvelgia tik į dokumentais pagrįstus nuostolius, o tai reiškia, kad iš tikrųjų Rusijos kariuomenė galėjo prarasti daugiau nei 100 moderniausių tankų.

[Kuponai] Fantastiška dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera iš „Xiaomi“ ekosistemos, išmanusis durų skambutis ir „OnePlus Watch 2“ laikrodis
2507

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „IMILAB EC6 Dual 2K“ - dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera, globali versija

2) „Xiaomi Smart Doorbell 3S“ - išmanusis durų skambutis su kamera

3) „OnePlus Watch 2“ - išmanusis laikrodis, EU versija

Išsamiau

Tanko kaina, sprendžiant iš Rusijos sudarytų eksporto sutarčių, svyruoja nuo 2,5 iki 4,3 milijono dolerių (priklausomai nuo komplektacijos). Taigi V. Putino armija Ukrainos laukuose paliko 250–430 mln. USD.

Vladimiras Putinas kelis kartus pavadino T-90M geriausiu tanku pasaulyje.

2023 m. birželio mėn. susitikime su karininkais:

„Mums reikia modernių prieštankinių ginklų. Taip, ir mums reikia modernių tankų. Dabar galime teigti, kad T-90 „Proryv“ yra geriausias tankas pasaulyje. Kai tik jis užima poziciją, viskas. Ten nėra ką veikti. Šaudo dar toliau, tiksliau. Ir saugumas didesnis.“

2024 m. vasario mėn. per vizitą „Uralvagonzavod“ Nižnij Tagile:

„T-90 „Proryv“ yra geriausias tankas pasaulyje. Be jokio perdėjimo. Turime tai plėtoti, turime galvoti apie naujas technologijų kartas.“

 

Propagandistai mėgsta girti tanką. Taigi Gynybos ministerijos televizijos kanale „Zvezda“ yra jam skirta rubrika, kurioje kalbama apie tai, kaip „nepažeidžiamas“ „Proryv“ naikina „Ukrainos kovotojus“, „sulaužo“ jų valdymo centrus ar „prasilaužia“ pro gynybos linijas:

„Rytų apygardos tankistai džiaugiasi naujausia kovine mašina. Priekinėje linijoje jie ir toliau išbando T-90M jėgą, kiekvieną kartą įrodydami, kad jų tankas yra vienas patikimiausių ir nepažeidžiamiausių pasaulyje“, – pasakojama siužete apie „T-90M „Proryv“ įgulą. 

Nepaisant visų techninių naujovių, „Oryx“ duomenimis, 53 „Proryv“ buvo visiškai sunaikinti. Mažiausiai 14 tankų buvo apgadinti (atakų momentai užfiksuoti vaizdo įraše), 28 buvo apgadinti ir apleisti. Dar penki atiteko Ukrainos kariuomenei, kuri tokių tankų neturi (moderniausias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų modelis yra T-80).

 

Tuo tarpu iš Vakarų šalių parūpintų tankų Ukrainos kariuomenė, „Oryx“ duomenimis, prarado tik 51 vnt. Ir tai toli gražu nėra naujausia technologija. Taigi vokiškas „Leopard“ 2A4 (daugiausia nuostolių - 21) buvo gaminamas 1985-1992 metais, amerikietiškas M1A1 „Abrams“ gaminamas nuo 1980. Ukrainos ginkluotosios pajėgos prarado tik vieną britų tanką „Challenger 2“, kurį galima laikyti modernesniu. (gamintas nuo 1994 iki 2009 m.).

O „Proryv“ buvo pradėtas naudoti 2020 m.

Iš viso nuo karo pradžios Rusija prarado 3235 tankus, Ukraina – 865.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(4)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()