Neįtikėtinas Vokietijos žingsnis. „Rusija skelbia karinį atsaką“  ()

Anot atstovo spauai, NATO visapusiškai įsitraukusi į konfliktą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas ir Berlynas nusprendė Vokietijos teritorijoje dislokuoti ilgojo veikimo nuotolio ginklus. Tikimasi, kad toks pranešimas, paskelbtas  NATO viršūnių susitikimo kuluaruose, supykdys Maskvą.

Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas paskelbtą žingsnį apibūdino kaip vieną iš eskalavimo grandinės grandžių ir kaip „bauginantį elementą“. Pasak jo, Rusija reaguos „taikiai“, bet tai bus karinis atsakas, praneša „Kommersant“.

„Šia veikla pirmiausiai siekiama paveikti mūsų šalies saugumą. Mūsų atsakymas bus ramus ir profesionalus. Be jokios abejonės, kariuomenė jau stengiasi reaguoti. Išanalizavę, kokios sistemos yra susijusios, pirmiausia imsimės karinio atsako į šią grėsmę be nervingumo ir emocijų“, – BRICS susitikimo kuluaruose sakė R. Riabkovas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Išorinės baterijos, kavos aparatai, SUP irklentės, pjūklai ir kt. (Video)
2204 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Baseus Adaman“ - 20000mAh išorinė baterija

2) „HiBREW H2B“ - 19 barų, 5in1 kavos aparatas

3) „VIOLEWORKS“ - 3000W galios akumuliatorinis pjūklas

4) „FunWater SUPFW08C“ - pripučia SUP irklentė

5) „POPDEER PD-J02“ - 23800mAh, iki 3000A jump starteris

6) „MUDIRO EW-S03“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

Išsamiau

Paklaustas, ar gali pasikartoti Šaltojo karo padėtis, S. Riabkovas teigė, kad „situacija kardinaliai pasikeitė“ ir net JAV bei Vokietija nemano, jog galima pakartoti to meto patirtį.

Primename, kad JAV sutiko nuo 2026 metų Vokietijos teritorijoje dislokuoti vis dar kuriamas raketas SM-6, „Tomahawk“ ir hipergarsinius ginklus.

Tą pačią dieną Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas komentavo NATO viršūnių susitikimo Vašingtone išvadas. D. Peskovo nuomone, Aljanso pareiškimas, kad Ukraina ilgainiui taps nare, rodo, kad „NATO nori sukelti Rusijos strateginį pralaimėjimą“.

 

Anot jo, tam reikia analizės ir svarių žingsnių, vedančių į „atgrasantį atsaką“. Anot jo, NATO visapusiškai įsitraukusi į konfliktą Ukrainoje.

Tokie pareiškimai skelbiami net tada, kai Rusija sukėlė didžiausią karinį konfliktą Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo ir veda hibridinę kovą su bloko šalimis, vykdydama sabotažą, kibernetines atakas ar propagandos skleidimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(6)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()