„Kokie mes kvaili!“ Smūgis JAV. Liko tik 6 %  (2)

Interviu „Bloomberg Businessweek“, duotame prieš savaitgalio pasikėsinimą, D. Trumpas buvo paklaustas, ar gintų Taivaną nuo Kinijos invazijos, kuri atrodo vis labiau tikėtina, ypač atsižvelgiant į tai, kad prezidentas Xi Jinpingas yra sakęs, jog susivienijimas yra „istorinė neišvengiamybė“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Taivanas turėtų mokėti mums už gynybą“, – sakė D. Trumpas. „Žinote, mes niekuo nesiskiriame nuo draudimo bendrovės. Taivanas mums nieko neduoda“, – pridūrė jis.

D. Trumpas taip pat teigė, kad Taivanas perėmė Amerikos lustų pramonę. „Taivanas atėmė iš mūsų lustų verslą, noriu pasakyti, kokie mes kvaili? Jie perėmė visą mūsų lustų verslą. Jie nepaprastai turtingi. Dabar mes skiriame jiems milijardus dolerių, kad jie kurtų naujus lustus mūsų šalyje, o paskui jie pasiims ir tai, kitaip tariant, jie juos sukurs, bet paskui parsiveš atgal į savo šalį.“

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Energijos stotelės, palapinės, monitorių šviesų juostos, išmanieji nuotraukų/video rėmeliai, dulkių siurbliai ir kt. (Video)
2637 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-23/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FlashFish P66“ - 260W, 288Wh, portabili energijos stotelė

2) „iMars“ - rankinis dulkių siurblys

3) „BlitzMax BM-ES1“ - monitoriaus šviesos juosta

4) „MUDIRO EW-S05“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

5) „Frameo“ - išmanieji nuotraukų/video rėmeliai

6) Palapinių rinkiniai - skirti 2-4 asmenims

Išsamiau

Tikimasi, kad šiais metais Taivane bus pagaminama apie 66 % pažangiausių pasaulio lustų, rašo „TrendForce“, o JAV – tik 6 %. TSMC yra didžiausias rinkos žaidėjas, kurio rinkos vertė šį mėnesį trumpam pasiekė 1 trilijoną JAV dolerių, nes jis gamina daug lustų tokioms įmonėms kaip „Apple“, AMD, NVIDIA, „Intel“, „Qualcomm“, „Broadcom“ ir kitoms.

 

Atsakydamas į D. Trumpo pareiškimą, Taivano premjeras Cho Jun-tai sakė, kad Taivanas ir JAV palaiko gerus santykius, tačiau sala yra pasirengusi prisiimti didesnę atsakomybę gindamasi ir sustiprino savo gynybos biudžetą. Paskelbus D. Trumpo pareiškimus, TSMC akcijos Taivane užsidarė 2,4 % mažesne kaina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(18)
(6)
(12)

Komentarai (2)