„Dar vienas žingsnis.“ Prasidėjo tikra beprotybė  (3)

„Pasitelkta dar viena šantažo priemonė“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-21 „Dar vienas žingsnis.“ Prasidėjo tikra beprotybė  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus dezinformacinis žaidimas prieš Ukrainą pasistūmėjo dar vienu žingsniu į priekį – šį kartą per „Instagram“. Populiarių Ukrainos „Instagram“ naudotojų profiliuose paskelbta akivaizdžiai užsakyto mokamo turinio serija apie būtinybę nedelsiant pradėti taikos derybas ir nusileisti Rusijai. 

Apie tai savo „Telegram“ paskyroje rašo Rusijos opozicionierius ir sociologas Igoris Eidmanas. 

Milijonus sekėjų turintys paskyrų autoriai vienu metu užsipuolė Ukrainos valdžią dėl nenoro derėtis su V. Putinu ir paragino nedelsiant pradėti derybas bei daryti nuolaidas, „kad būtų išgelbėtos žmonių gyvybės“. 

Garsiame komiškame seriale „Namų areštas“ yra toks siužetas. Pagrindinį veikėją, netekusį darbo, artimieji įkalbinėja kreiptis į merą, kuris vaikystėje su juo gyveno tame pačiame komunaliniame bute, su pagalbos prašymu. Herojus nenoriai sutinka. Meras sako, kad yra pasirengęs padėti, bet iškelia sąlygą: pabučiuoti jį žemiau nugaros, į „gerą vietą“. Iš pradžių herojus pasipiktinęs atsisako, bet žmona ir šeima įtikina jį sutikti. Jis nueina pas merą nusilenkti ir pabučiuoja jį į tą vietą. Po to buvęs kaimynas pašaipiai pasijuokia iš nelaimingo prašytojo ir iškviečia apsauginius, kad šie išvarytų jį iš kabineto. Apie bet kokią pagalbą negali būti nė kalbos, t. y. pareiškėjas ne tik subtiliai pažeminamas, bet ir apgaunamas bei išvaromas tuščiomis.

[Kuponai] Fantastiška dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera iš „Xiaomi“ ekosistemos, išmanusis durų skambutis ir „OnePlus Watch 2“ laikrodis
2507

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „IMILAB EC6 Dual 2K“ - dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera, globali versija

2) „Xiaomi Smart Doorbell 3S“ - išmanusis durų skambutis su kamera

3) „OnePlus Watch 2“ - išmanusis laikrodis, EU versija

Išsamiau

Kremliaus dezinformacijos kampanija prieš Ukrainą savo metodais ir tikslais panaši į šį siužetą. Rusijos įtakos agentai (nuo Orbano iki daugelio populiarių ekspertų, tinklaraštininkų ir net „Instagram“ vartotojų) įtikinėja ukrainiečius daryti nuolaidas ir derėtis su Putinu. Kartu jie bruka informaciją apie kompromiso su Kremliumi galimybę ir net tokių ketinimų egzistavimą. 

 

Viso to tikslas – ne taika ar net ne karo įšaldymas, o Ukrainos destabilizacija ir susiskaldymas. V. Putino agentai taikos sutarties miražu bando įvilioti Ukrainą į kompromisų ir teritorinių nuostolių liūną. 

Šiam tikslui pasitelkiamas dar vienas Kremliaus arkliukas  – „šantažas Trumpu“. Trumpas dar neatėjo į valdžią, nežinia, ar ateis, o jei ateis, kaip elgsis. Tačiau Kremliaus pasamdyti ekspertai siūlo Ukrainai iš anksto daryti nuolaidas, nes „valdant D. Trumpui ji vis tiek turės daryti nuolaidas, bet tik blogesnėmis sąlygomis“. 

 

Tai primena situaciją iš itališkos komedijos, kai buto šeimininkas, bijodamas galimo tariamų plėšikų atvykimo, iš anksto išmetė pro langą vertingus daiktus.

Pagrindinis Kremliaus tikslas – priversti Zelenskį pabučiuoti Putinui į „gerą vietą“, tai yra nusileisti ir prašyti paliaubų. 

Toks sprendimas sukeltų šoką ir pasipiktinimą tarp Ukrainos patriotų. Tokiu atveju valdžia prarastų paramą tų, kurie aktyviausiai priešinasi Rusijos agresijai. Ukrainos visuomenėje įvyktų skilimas, o kariuomenė būtų demoralizuota. Ukraina taptų lengvu grobiu V. Putinui, kuriam reikia ne paliaubų, o visos šalies pažeminimo ir užgrobimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(28)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)