Šis sprendimas „gali būti lemiamas pasauliui.“ Visi atsisakė padėti. Ukraina paliekama viena prieš Rusiją  ()

Apie tai negali būti nė kalbos, sakė O. Scholzas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-22 Šis sprendimas „gali būti lemiamas pasauliui.“ Visi atsisakė padėti. Ukraina paliekama viena prieš Rusiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas nepritarė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio raginimui leisti Vakarų sąjungininkams numušti Rusijos raketas ir bepiločius orlaivius virš šalies teritorijos, rašo DW.

„Matau tokį konsensusą [tarp NATO šalių], kad tokie žingsniai negali būti svarstomi, o JAV taip pat labai aiški pozcija šiuo klausimu“, – sakė jis žurnalistams. O. Scholzas taip pat atmetė V. Zelenskio prašymą panaikinti Vakarų ginklų naudojimo apribojimus smogti kariniams taikiniams giliai Rusijos viduje.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Energijos stotelės, palapinės, monitorių šviesų juostos, išmanieji nuotraukų/video rėmeliai, dulkių siurbliai ir kt. (Video)
2637 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-23/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FlashFish P66“ - 260W, 288Wh, portabili energijos stotelė

2) „iMars“ - rankinis dulkių siurblys

3) „BlitzMax BM-ES1“ - monitoriaus šviesos juosta

4) „MUDIRO EW-S05“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

5) „Frameo“ - išmanieji nuotraukų/video rėmeliai

6) Palapinių rinkiniai - skirti 2-4 asmenims

Išsamiau

V. Zelenskis, kalbėdamas per Europos politinės bendruomenės viršūnių susitikimą JK, paragino Vakarų valstybes didinti pagalbą kovojant su Rusijos oro antskrydžiais. Jis paprašė JAV, JK, Prancūzijos, Vokietijos ir Lenkijos numušti Rusijos raketas virš Ukrainos, sakydamas, kad jų „drąsa gali būti lemiama pasauliui“.

Ukrainos oro erdvėje vakarų kryptimi paleistų raketų perėmimo galimybė numatyta Ukrainos ir Lenkijos sudarytoje bendradarbiavimo dėl saugumo sutartyje. Varšuva teigė, kad nagrinėja pasiūlymą, bet nesiims veiksmų be NATO sutikimo. NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas tam pasipriešino ir pabrėžė, kad bloko politika nepasikeitė ir ji „netaps konflikto dalimi“.

 

JAV Baltųjų rūmų atstovas spaudai Johnas Kirby balandį pareiškė, kad JAV negali padėti Ukrainai perimti oro taikinių taip, kaip padėjo Izraeliui per Irano ataką, nes tai skirtingi konfliktai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(187)
(-110)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()