„Tiesa, kurią Rusija nori nuslėpti.“ Kas nutiko su 85 % šarvuočių  ()

Pasieks „kritinį sovietinių atsargų išeikvojimo tašką“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei ir toliau registruos tokį patį nuostolių lygį, Rusija rizikuoja 2025 m. antroje pusėje likti be sovietinės karinės technikos atsargų.

Rusai masiškai gamina ginkluotę ir susidaro įspūdis, kad jos atsargos yra begalinės.

The Economist“ pažymi, kad Rusijos Federacija sparčiai didina raketų gamybą ir, svarbiausia, dideles sovietų aviacijos bombas (kurių gausu kariniuose sandėliuose) paverčia valdomomis bombomis, kurios sklando kelias dešimtis kilometrų ir daro didelę žalą Ukrainai.

[Kuponai] Fantastiška dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera iš „Xiaomi“ ekosistemos, išmanusis durų skambutis ir „OnePlus Watch 2“ laikrodis
2507

Specialus rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Iš Honkongo sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „IMILAB EC6 Dual 2K“ - dvigubo 2K objektyvo išmanioji kamera, globali versija

2) „Xiaomi Smart Doorbell 3S“ - išmanusis durų skambutis su kamera

3) „OnePlus Watch 2“ - išmanusis laikrodis, EU versija

Išsamiau

Tačiau aukštųjų technologijų įrangos, kuriai reikalingi vakarietiški komponentai, gamyba turi ribas. Pavyzdžiui, „bepiločių orlaivių kare“ – Maskva labai priklauso nuo Irano „Shahed“ dronų. 

Nyderlandų svetainė „Oryx“ apskaičiavo, kad Rusija prarado daugiau nei 3 235 tankus ir dar 5 000 šarvuotų mašinų, apie jas yra nuotraukų ar vaizdo įrašų, tačiau teigiama, jog tikrasis skaičius yra „žymiai didesnis“.

Iki šiol didžiulius šarvuočių nuostolius rusai kompensavo pasitelkę sovietmečio atsargas.

Stokholmo Rytų Europos studijų centro analitikas Aleksandras Goltas teigia, kad Vladimiras Putinas turėtų padėkoti SSRS už didžiules ginklų atsargas, kurios buvo sukauptos Šaltojo karo metais.

 

Tačiau šarvuotus transporterius, pagrindinį invazijos į Ukrainą ginklą, pagaminti sunkiau, nei teigia rusai. Tai tiesa, kurią jie nori nuslėpti.

Konkrečiai, kai buvęs Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu 2023 metų gruodį gyrėsi, kad per metus buvo pristatyta eksploatacijai 1530 tankų, jis pamiršo pasakyti, kad beveik 85% jų buvo ne nauji, o seni tankai (daugiausia ne tik T-72, bet ir T-62, net kai kurie šeštojo dešimtmečio T-55), kurie buvo išvežti iš saugyklų, „išplauti ir išvalyti“.

Nuo invazijos pradžios į frontą buvo išsiųsti apie 175 tankai T-90M, atnaujintos versijos, o skaičiuojama, kad šiemet metinė produkcija gali sudaryti 90 tankų. Tačiau analitikas Michaelas Gjerstadas tvirtina, kad dauguma T-90M iš tikrųjų yra senesnių T-90A atnaujinimai.

 

Remiantis pranešimais, 2024 m. vasario mėn. Rusija dar turėjo maždaug 3200 tankų.

Tačiau Vakarų analitikai praneša, kad daugiau nei 70% jų, esančių saugyklose, „nepajudėjo“, būdami pažengusios degradacijos būklės.

Didelė dalis T-72 buvo saugomi atvirose saugyklose nuo 1990-ųjų pradžios ir greičiausiai bus labai prastos būklės.

Esant dabartiniam nuostolių tempui, Rusijos Federacija 2025 metų antroje pusėje pasieks „kritinį sovietinių atsargų išeikvojimo tašką“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(8)
(56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()