„Smogė į 14 laivų. 8 nuskendo.“ Sensacinga žinia. Rusijos laivynas bėga į Baltijos jūrą  ()

Rusai nerimauja dėl Juodosios jūros laivyno. Jie atliks bandymus Baltijos jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai bijo ukrainiečių atakų Juodojoje jūroje, todėl nusprendė naujus laivus išbandyti kitur, praneša „Defense Romania“ svetainė. Pasak Rusijos valstybinės agentūros TASS, jos turi vykti Baltijos jūroje. Vienas iš laivų, kuris čia bus pristatytas, yra projekto 22160 patrulinis laivas „Viktor Veliky“.

Didelė dalis Rusijos žiniasklaidos ir valdžios atstovų teikiamos informacijos yra propaganda. Tokie pranešimai yra Rusijos Federacijos vykdomo informacinio karo dalis.

Liepos viduryje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių jūrų pajėgų atstovas Dmytro Pletenčiukas pranešė, kad Rusija iš Krymo išvedė paskutinį patrulinį laivą. Sprendimas jį perkelti, matyt, buvo susijęs su Ukrainos atakų suaktyvėjimu regione, ypač prieš laivus Juodojoje jūroje. Rusams, matyt, rūpi ne tik dar tarnaujantys laivai, bet ir tie, kurie dar nebuvo dislokuoti.

Rusai nerimauja dėl savo laivų

[EU+Kuponai] Premjera, kokios dar nebuvo! Portabilus TV ir garso kolonėlė viename. Nustebsite sužinoję, ką sugeba šis daikčiukas + monstrinės energijos stotelės
2930 2

Premjeros pasiūlymas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Monster VMay“ - portabilus TV ir garso kolonėlė viename

2) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

3) „Blackview Oscal PowerMax 3600“ - mobili energijos stotelė, 3600W, 3600Wh, LiFePO4

Išsamiau

„Defense Romania“ svetainė atkreipė dėmesį į TASS pranešimus, pagal kuriuos projekto 22160 patrulinis laivas „Victor Veliky“ bus gabenamas iš Zelonodolsko į Sankt Peterburgą, siekiant jį užbaigti ir atlikti valstybinius bandymus.

Šis laivas buvo pradėtas statyti 2016 metų lapkričio 25 dieną Zelonodolsko laivų statykloje. Čia taip pat buvo sukurti keturi seseriniai projekto 22160 laivai, kurie jau priimti į Juodosios jūros laivyną – „Vasilijus Bykovas“, „Dmitrijus Rogačiovas“, „Pavelas Deržavinas“ ir „Sergejus Kotovas“.

 

Paskutinis iš minėtų laivų į dugną išplaukė 2024 metų kovo 4-5 dieną, Kerčės sąsiaurio rajone. Tai įvyko dėl „Magura V5“ antvandeninių dronų atakų. Šie nepilotuojami dronai yra vienas didžiausių iššūkių Rusijos kariniam jūrų laivynui. Pasak „Political Science and Security Studies Journal“ analitikų, nuo karo pradžios jie iš viso smogė 14 laivų, sunaikindami net 8 iš jų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(9)
(119)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()