200 žuvo, 1 100 sužeistų. Belgorodas atakuojamas  ()

Nuo kitos savaitės pradžios į kaimus galės įvažiuoti tik suaugę vyrai, lydimi kariškių ar valstybės tarnautojų ir tik šarvuotomis mašinomis su šalmais ir šarvais, aiškino Gladkovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patekimas į kaimus Belgorodo regione, kuris ribojasi su Ukraina, bus uždarytas daugumai civilių, paskelbė gubernatorius Viačeslavas Gladkovas, nurodydamas itin sudėtingą padėtį dėl Ukrainos apšaudymo.

Nuo kitos savaitės pradžios į kaimus galės įvažiuoti tik suaugę vyrai, lydimi kariškių ar valstybės tarnautojų ir tik šarvuotomis mašinomis su šalmais ir šarvais, aiškino Gladkovas.

„Tikiuosi, sutinkate, kad moterų ir vaikų įleidimas į kasdien apšaudomas gyvenvietes yra nepriimtinas. Jau netekome daug civilių ir yra daug sužeistųjų. Mūsų užduotis – sustiprinti saugumo priemones“, – sakė gubernatorius.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Maišytuvai virtuvės plautuvei, „Xiaomi“ ir kt. belaidės ausinės, energijos stotelės, 5000W pjūklas (Video)
2571 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) 304 nerūdijančio plieno maišytuvai virtuvės plautuvei

2) „VIOLEWORKS“ - 5000W galios akumuliatorinis pjūklas

3) „Xiaomi Redmi Buds 6S“ - belaidės ausinės

4) „K1“ - belaidės ausinės su 8GB RAM ir LED jutikliniu ekranu

5) „POPDEER S500“ - 500W, 518,4Wh portabili energijos stotelė

6) „BlitzWolf BW-BTS8“ - kaulais grojančios belaidės ausinės

Išsamiau

Belgorodas vis dažniau tampa Ukrainos bepiločių orlaivių ir sviedinių taikiniu, o antradienio vakarą per Ukrainos ataką buvo sužeisti keturi civiliai gyventojai. Oro antskrydžių sirenos – kasdienybė ir Belgorodo sostinėje, apie 40 km į šiaurę nuo sienos.

Nuo karo pradžios 2022 m. vasario mėn. Belgorode žuvo daugiau nei 200 civilių, o daugiau nei 1 100 buvo sužeista.

 

„Laikinos evakuacijos pastogės neužtenka visiems žmonėms“, – perspėjo Gladkovas ir pažadėjo kas mėnesį 10 000 – 15 000 rublių (110 – 170 JAV dolerių) pagalbą šeimoms, priverstoms palikti namus ir ieškančioms nakvynės kitur.

„Taip pat bus atidėtas ir komunalinių paslaugų mokėjimas“, – sakė Gladkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: