„Smogėm jūra ir oru.“ Tuo metu, kai rusai rengė savigynos pratybas. Ką skelbia SBU (Video)  ()

Šaltinių teigimu, smogta štabui su valdymo postu, šaudmenų ir įrangos sandėliui, taip pat nukentėjo elektros pastotė, techniniai įrenginiai, šaudymo pozicijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-19 „Smogėm jūra ir oru.“ Tuo metu, kai rusai rengė savigynos pratybas. Ką skelbia SBU (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina smogė jūra ir oru.

Pranešama, kad praėjusią naktį buvo įvykdyta kombinuota Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) bepiločių dronų ataka. Dronai smogė Rusijos pakrančių apsaugos bazei okupuotame Kryme.

Šaltinių teigimu, smogta štabui su valdymo postu, šaudmenų ir įrangos sandėliui, taip pat nukentėjo elektros pastotė, techniniai įrenginiai, šaudymo pozicijos.

„Praėjusią naktį Rusijos Federacijos okupacinės jūrų pajėgos surengė savigynos pratybas Donuzlavo ežere. SBU bepiločių dronų dėka šios pratybos tapo nesėkmingos, nes rusai nesugebėjo apsaugoti net savo bazės, jau nekalbant apie ežero akvatoriją“, – sakė šaltiniai.

[Vokietija] Beprotiškas pasiūlymas! Tik 18€ už pjūklą su dviem baterijomis. Ribotas kiekis
3494 7

Ypatingai žema kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Su dviem baterijomis ir įkrovikliu

Ribotas kiekis

Išsamiau

Paviešintame vaizdo įraše matyti, kaip Ukrainos karinio jūrų laivyno antvandeninis dronas artėja prie taikinio Donuzlavo ežere, o rusai šaudo į jį iš šaulių ir kitų galingesnių ginklų.

Antvandeninio drono kamera užfiksavo kelis galingus sprogimus krante ar prie molo, kur galėtų būti okupantų laivai.

Paskutinėmis vaizdo įrašo sekundėmis į kameros objektyvą patenka rusų kateris, į kurį greičiausiai pataikė karinio jūrų laivyno dronas.

Spėjama, kad tai buvo KS-701 „Tuna“ tipo kateris, kurį anksčiau laikinai okupuotame Kryme atakavo Ukrainos karinių jūrų pajėgų antvandeniniai dronai „Magura V5“.

 

Liepos 18-osios rytą „Telegram“ kanalas „Krymo vėjas“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas gaisras prie Donuzlavo ežero, kur liudininkai naktį išgirdo sprogimus.

NASA stebėjimo sistema „Firms“ liepos 18 d. rytą taip pat užfiksavo gaisrą netoli Novoozernės kaimo, esančio ant šio ežero kranto. Ten yra okupantų kariniai objektai.

Taip pat gaisro židiniai užfiksuoti didesniu atstumu nuo ežero. Tai gali reikšti dronų atakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(0)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: