Sutartis suplėšyta. Kremlius drebės. Nuo šiol raketos „aprėps didelę Rusijos dalį“  ()

Rusija gali pradėti drebėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai pasibaigusiame NATO aukščiausiojo lygio susitikime Vašingtone JAV ir Vokietijos vadovai sudarė susitarimą dėl JAV tolimojo nuotolio ginklų dislokavimo Vokietijoje. Tai bus reikšmingas Aljanso gynybinių pajėgumų sustiprinimas, nes JAV ginkluotė savo nuotoliu aprėps didelę Rusijos dalį, praneša „Wirtualna Polska“.

[EU+Kuponai] Premjera, kokios dar nebuvo! Portabilus TV ir garso kolonėlė viename. Nustebsite sužinoję, ką sugeba šis daikčiukas + monstrinės energijos stotelės
2930 2

Premjeros pasiūlymas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Monster VMay“ - portabilus TV ir garso kolonėlė viename

2) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

3) „Blackview Oscal PowerMax 3600“ - mobili energijos stotelė, 3600W, 3600Wh, LiFePO4

Išsamiau

Amerikiečiai palaipsniui atsisakė trumpojo ir vidutinio nuotolio raketų pasibaigus Šaltajam karui ir įsigaliojus Vidutinio nuotolio raketų visiško likvidavimo sutarčiai (INF). Šia sutartimi JAV ir SSRS, o vėliau ir Rusijai, buvo uždrausta turėti ir kurti nuo 500 iki 5 500 km nuotolio nuo žemės paleidžiamas raketas. Pasirašius nusiginklavimo sutartį, amerikiečiai iš Europos išvedė 72 raketas „Pershing 1A“, 108 raketas „Pershing II“ ir 48 Vokietijoje dislokuotas sparnuotąsias raketas.

 

Sutartis nustojo galioti 2019 m., JAV ją nutraukus dėl pagrįstų įtarimų, kad Rusija daugelį metų nesilaikė minėtos sutarties nuostatų ir kad „Iskander“ naudojamų raketų 9M729 veikimo nuotolis iš tikrųjų buvo 1 500 km.

Tolimojo nuotolio ginklai bus dislokuoti Vokietijoje kaip Daugiakomandinių užduočių pajėgų (MDTF) dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(3)
(30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()