„Mažiausiai 150 paguldyti į ligoninę.“ Tai labai rimta  ()

Įvesta komendanto valanda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bangladeše šeštadienį, po dar vienos protestuojančių studentų ir policijos pareigūnų susirėmimų dienos, privertusios ministrę pirmininkę Sheikh Hasiną atšaukti diplomatinę kelionę į užsienį, budėjo kariai.

Naujienų agentūros AFP skaičiavimais, gautais remiantis policijos ir medikų pranešimais, šią savaitę smurto protrūkis nusinešė mažiausiai 115 žmonių gyvybių, ir yra didžiulis iššūkis autokratinei Sh. Hasinos vyriausybei, kuri valdžioje jau 15 metų.

Vidurnaktį įsigaliojo vyriausybės paskelbta komendanto valanda, o premjerės biuras paprašė kariuomenės dislokuoti karius po to, kai policijai vėl nepavyko numalšinti visuotinio chaoso.

„Kariuomenė buvo dislokuota visoje šalyje, kad kontroliuotų teisėtvarkos situaciją“, – AFP sakė ginkluotųjų pajėgų atstovas Shahdatas Hossainas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Trimeriai, kelioniniai šaldytuvai, pompa-išorinė baterija-žibintuvėlis, JAV specialistų rekomenduojamos ergonomiškos kėdės ir kt.
2539 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-22/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzMax BM-CS1“ - monitoriaus šviesos juosta su RGB

2) 304 nerūdijančio plieno maišytuvas virtuvės plautuvei

3) „Newtral MagicH002“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

4) „Mudiro“ - kelioniniai 21/25 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

5) Pompa-išorinė baterija-žibintuvėlis

6) „VIOLEWORKS“ - 1880W trimeris, su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

Komendanto valanda galios mažiausiai iki sekmadienio 10 val. vietos (6 val. Lietuvos) laiku, pranešė privatus transliuotojas „Channel 24“.

Sostinėje Dakoje penktadienį su policija grūmėsi šimtai tūkstančių žmonių, AFP sakė policijos atstovas Farukas Hossainas.

„Mažiausiai 150 policijos pareigūnų buvo paguldyti į ligoninę. Dar 150 buvo suteikta pirmoji pagalba, – teigė jis ir pridūrė, kad du pareigūnai mirė nuo sumušimų. – Protestuotojai padegė daug policijos būdelių [...]. Buvo padegta ir nuniokota daug vyriausybinių biurų.“

 

Išaušus rytui Dakos gatvės buvo beveik ištuštėjusios, o 20 milijonų gyventojų turinčiame didmiestyje patruliavo kariai ir šarvuočiai.

Šimtai protestuotojų nepaisė įsakymo likti namuose Rampuro gyvenamajame rajone, tačiau policija juos greitai išsklaidė šaudydama guminėmis kulkomis, pranešė įvykio vietoje buvęs AFP žurnalistas.

Anot kito AFP pranešimo, šeštadienį policija Dakoje į protestuotojus šaudė koviniais šoviniais, mažiausiai vienas žmogus buvo sužeistas.

Pagrindinės protestus organizuojančios grupės „Studentai prieš diskriminaciją“ atstovas spaudai AFP sakė, kad nuo penktadienio buvo sulaikyti du jos lyderiai.

 

Ankstyvą šeštadienį buvo sulaikytas antras aukšto rango pagrindinės opozicinės Bangladešo nacionalistų partijos (BNP) pareigūnas, AFP sakė partijos atstovas Sairulas Islamas Khanas.

Tūkstančiai žmonių penktadienio vakarą apgulė policijos bazę Rangpure, AFP sakė aukšto rango policijos pareigūnas, trys protestuotojai žuvo.

Sekmadienį Sh. Hasina turėjo išvykti iš šalies į suplanuotą diplomatinę kelionę, tačiau po savaitę trukusio smurto planų atsisakė.

„Dėl susiklosčiusios padėties ji atšaukė savo keliones po Ispaniją ir Braziliją“, – AFP sakė jos spaudos sekretorius Nayeemulas Islamas Khanas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(6)
(1)
(5)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai ()

Susijusios žymos: