„Išeikite iš Baltijos šalių.“ Putinas skelbia ultimatumą  ()

Putinas įteikė NATO ultimatumą dėl Baltijos šalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius šantažuoja NATO tuo, kad Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka tariamai panaudos branduolinį ginklą. Vladimiras Putinas „siūlo“ Vakarams nuraminti Lukašenkos branduolinius grasinimus mainais į NATO karių išvedimą iš Baltijos šalių. Tačiau toks scenarijus atrodo kvailas ir beviltiškas. Tai pareiškė visos Ukrainos visuomeninės organizacijos „Ukraina NATO“ pirmininkas Jurijus Romaniukas.

Savo rubrikoje „Glavred“ jis teigė, kad JAV supranta, kokia pavojinga yra Rusija, todėl planuoja Vokietijoje dislokuoti savo tolimojo nuotolio raketas ir hipergarsinius ginklus.

„Vakarai supranta Rusijos keliamą pavojų, o tokie susitarimai, kaip amerikietiškų „Tomahawk“, SM-6 raketų ir hipergarsinių ginklų dislokavimas, rodo atsaką į Rusijos vykdomą raketų dislokavimą, prieštaraujantį sutarčiai dėl vidutinio nuotolio raketų apribojimų. Tai senas ginčas tarp JAV ir Rusijos, kuri, nepaisydama JAV ir Rusijos susitarimo, nuo 2010–2011 m. gamino ir net išbandė savo raketas “ – kalbėjo jis.

[EU+Kuponai] Premjera, kokios dar nebuvo! Portabilus TV ir garso kolonėlė viename. Nustebsite sužinoję, ką sugeba šis daikčiukas + monstrinės energijos stotelės
2930 2

Premjeros pasiūlymas

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Monster VMay“ - portabilus TV ir garso kolonėlė viename

2) „FOSSiBOT F2400“ - mobili energijos stotelė, 2400W, 2048Wh, LiFePO4

3) „Blackview Oscal PowerMax 3600“ - mobili energijos stotelė, 3600W, 3600Wh, LiFePO4

Išsamiau

Anot jo, rusai propaguoja branduolinės grėsmės NATO šalims iš Baltarusijos scenarijų.

„Amerikiečiai reaguoja į Rusijos grasinimus. Rusai padidino savo „Iskander“ skaičių Kaliningrado srityje prie NATO, tas pačias raketas ir karinius dalinius dislokavo Baltarusijoje, taip pat grasina į Baltarusiją pristatyti keletą mažo našumo branduolinių galvučių. Ir nors galutinio patvirtinimo apie Rusijos branduolinių ginklų dislokavimą Baltarusijoje nėra, rusai gąsdina Vakarus mintimi, kad jei NATO neva puls Baltarusiją, tai Minskas galės panaudoti „savuosius“ branduolinius ginklus“, – pridūrė ekspertas.

 

Išeikite iš Baltijos šalių. Pasak analitiko, Kremliaus idėja yra parodyti Aljanso Lukašenkos tariamą gebėjimą panaudoti branduolinį ginklą prieš NATO šalis. Putinas nori atrodyti kaip „taikdarys“ ir įtikinti Lukašenką nenaudoti branduolinio ginklo mainais už NATO pasitraukimą iš Baltijos šalių.

„Tačiau visi puikiai supranta, kad Baltarusija neturi nieko. Viskas yra Kremliaus ir Putino rankose. Branduolinis mygtukas yra Maskvoje. Ir jis yra rusiškas, o ne baltarusiškas. Lukašenka čia yra žaibolaidis Putinui. Atseit, Lukašenka yra toks kvailas senis, kuris gali panaudoti branduolinius ginklus prieš NATO, jei ji jį puls, bet Putinas neva geras, baltas ir pūkuotas – jis niekam negrasina ir nenaudoja branduolinių ginklų. Putinas nori parodyti: Lukašenka yra pavojingas, o jei jūs ištrauksite savo kariuomenę iš Baltijos šalių, aš su juo pasikalbėsiu, o gal jis persigalvos. Būtent taip atrodo kvailas Kremliaus scenarijus, sukurtas kvailiams. Maskaradas, kuris, laimei, jau seniai dingo iš NATO“, – pabrėžė Jurijus Romaniukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(53)
(-31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: