Ekspertai netekę žado. Tai atnešė daugiau žalos nei naudos. Rusų beprotybė pasiekė zenitą (Video)  ()

Pritvirtinti ilgi plieniniai smaigaliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vėžlys“ arba „tvartas“ tankai rusams tapo norma, tačiau šio ratinio šarvuoto transporterio ekipažas nusprendė sukurti dar keistesnę apsaugą. 

Rusai turi didelių problemų kovojant su Ukrainos bepiločiais orlaiviais, kurie medžioja ne tik transporto priemones, bet net ir pavienius karius. Viena iš improvizuotos apsaugos formų, kuri davė teigiamų rezultatų, bet buvo nenaudinga prieš šiuolaikines prieštankines valdomas raketas, buvo tankų uždengimas antstatu iš metalo laužo, skirtu susprogdinti, pavyzdžiui, PG-7VL granatą kelių dešimčių centimetrų atstumu nuo tikrojo šarvo.

Tai, nepaisant keistos formos, padidino apsaugą, bet tik nuo ginklų su viena kumuliacine galvute. Pažangesnės granatos, kurias paprastai naudoja ukrainiečiai ar užsienio savanoriai RPG-7 granatsvaidžiuose, gali be problemų susidoroti su tokiu šarvų pastiprinimu.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Android vaizdo projektorius, žaidimų konsolė su 70 000+ žaidimų, išmanusis RGB šviestuvas, akumuliatorių testeriai ir kt. (Video)
2911 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-29/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Wanbo Dali1“ - mini Android vaizdo projektorius

2) „Ampown GD20“ - žaidimų konsolė

3) „BLITZWILL BWL-FL-0002“ - išmanusis RGB šviestuvas

4) „HCalory“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

5) „KONNWEI KW218“ - 6V-12V transporto priemonių akumuliatorių testeris (tikriklis)

6) „BlitzHome BH-CDW1“ - portabili, išmanioji indaplovė su indų dezinfekcija, APP ir skirtingais darbo režimais

Išsamiau

Dabar internete pasirodė įrašas apie šarvuotį, kuris atrodo kaip karo mašina iš „Warhammer 40K“ žadimo. Čia, be metalo laužo antstato, prie jo taip pat pritvirtinti ilgi plieniniai smaigaliai, teoriškai skirti susprogdinti tikrąją kaupiamąją kovinę galvutę.

Teoriškai prie papildomo šarvų sluoksnio pritvirtinti spygliai galėtų apsaugoti šarvuotį nuo tandeminių galvučių. Tačiau antstatas turėtų atlaikyti spyglių inicijuotą pirmtako sprogimą, kad per anksti detonuotų tikrąją kaupiamąją kovinę galvutę, o tai nėra taip paprasta.

 

Tačiau neabejotina, kad tokio tipo spygliuoti šarvai suteiks didesnę apsaugą nuo FPV dronų ar didesnių „Baba Jaga“ tipo bepiločių numestų krovinių. Neigiamos pasekmės, savo ruožtu, yra didžiulis įgulos situacijos suvokimo pablogėjimas, nes ji praktiškai mato tik priekį, ir drastiškas mašinos svorio padidėjimas.

Šio tipo apsauga sveria bent kelis šimtus kilogramų, jei ne kelias tonas, o tai drastiškai paveikia mobilumą ir padidina transporto priemonės, ant kurios ji sumontuota, gedimų dažnį. Gamintojo nenumatytas papildomas svoris lemia pernelyg didelį pakabos arba pavaros susidėvėjimą. Taip pat matosi, kad vienintelis išėjimas yra gale, todėl išeinantys kariai turės šokinėti per variklį ir nesinaudoti šoniniais liukais.

 

Be to, verta paminėti, kad tokio tipo šarvai gali veikti tik prieš kaupiamąsias kovines galvutes, nes ginklai, pagrįsti kinetiniais įsiskverbimo įtaisais, pvz., EFP kovinės galvutės, naudojamos, be kita ko, „SMArt 155“ raketose ar kai kuriuose dronuose, arba automatiniuose pabūkluose naudojama prieštankinė amunicija, pvz., 25 mm kalibro iš M2A2 „Bradley“, per tokį skydą prasiskverbs be jokių problemų. Taip pat bus lengviau pataikyti į taikinį, kuris juda lėčiau nei įprastai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(2)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()