„Perdavė Rusijai...“ Tai yra monstriška. Ką daro Kinija  ()

Karinė integracija tęsiasi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-07-22 „Perdavė Rusijai...“ Tai yra monstriška. Ką daro Kinija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinija per palydovus Rusijai teikia žvalgybos informaciją, kuri, be viso kito, naudojama kare prieš Ukrainą. Apie tai pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“.

JAV žvalgybos agentūros duomenimis, Kinija teikia Rusijai visą reikiamą žvalgybinę informaciją, kuri naudojama ir kare prieš Ukrainą, ir stebint NATO pajėgų dislokavimą Europoje. Be pačios informacijos, teigia leidinys, kad Kinija taip pat tiekia Rusijai mikroelektroniką, optiką, raketoms naudojamą kurą ir apskritai plečia bendradarbiavimą šioje srityje. 

[EU+Kuponai] Tik nuo 5,82€! Iki 500 metrų šviečiantys galingi žibintuvėliai, jump starteriai, endoskopai, pompos, trimeriai ir kėdės (Video)
2789 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-22/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) Pompa-išorinė baterija-žibintuvėlis

2) 1280W trimeris, su baterija, įkrovikliu ir peiliais

3) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

4) „NEWTRAL Pro“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

5) „BIKIGHT X501“ - dvigubų šviestukų žibintuvėlis, šviečia iki 500 metrų

6) Puikios kainos endoskopas (5 metrų)

Išsamiau

„Yra požymių, kad abiejų šalių karinė integracija tęsiasi. Kinija kariniais tikslais perdavė Rusijai palydovines nuotraukas“, – pažymima leidinyje. 

Rusija gauna informaciją iš Kinijos bendrovės „HEAD Aerospace“, kuri teikia duomenis daugiau kaip iš 100 Kinijos erdvėlaivių optinių ir radiolokacinių duomenų. 

Be vyriausybinių agentūrų, palydovai taip pat buvo išnuomoti privačiai karinei bendrovei „Wagner“. Prancūzijos leidinio „Agence France-Presse“ (AFP) duomenimis, 2022 m. lapkritį „Wagner“ išsinuomojo du Kinijos didelės skiriamosios gebos palydovus „Jilin-1 Gaofen 03D12 ir 03D13“ ir susijusias paslaugas, kurių bendra vertė viršija 30 mln. dolerių ir kurie buvo iškelti į 535 km orbitą tais pačiais 2022 m. 

 

Apskritai, be optinių palydovinių sistemų, Rusijos gynybos ministerija ir „Wagner“ žvalgybos informaciją gauna iš Kinijos operatoriaus „Spacety“ radiolokacinių palydovų. Pažymėtina, kad politiškai Kinija stengiasi atrodyti kaip neutrali šalis, tačiau ji taip pat remia Rusiją įranga, kurią ši šalis naudoja kariniams tikslams. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(35)
(-25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()