Susidūrimas prie sienos su Rusija. Pakelti naikintuvai dėl strateginių bombonešių (Foto)  ()

„Priartėjus naikintuvams, bombonešiai nutolo nuo Rusijos sienos.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida ir gynybos ministerija praneša, kad iš Rusijos Federacijos teritorijos buvo pakelti naikintuvai MiG-29 ir MiG-31. Sekmadienį, liepos 21 d., jie turėjo perimti du amerikiečių strateginius bombonešius B-52H, kurie artėjo prie Rusijos oro erdvės.

„Stebinant oro erdvę virš Barenco jūros, buvo nustatyta oro taikinių, artėjančių prie Rusijos valstybės sienos, grupė. Siekiant užkirsti kelią pažeidimui, buvo išsiųsti budinčios oro gynybos komandos naikintuvai MiG-29 ir MiG-31“, – rašoma Rusijos gynybos ministerijos pareiškime.

Rusijos agentūra „RIA Novosti“ taip pat priduria, kad naikintuvų įgulos ore turėjo atpažinti du amerikiečių strateginius bombonešius B-52H. „Priartėjus naikintuvams, bombonešiai nutolo nuo Rusijos sienos“, – skaitome. Tačiau bombonešiai Rusijos oro erdvės nepažeidė. Ukrainos svetainė „Defense Express“ praneša, kad pora bombonešių pasirodė virš Suomijos šiaurės, kur jie atkeliavo iš Norvegijos oro erdvės.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Trimeriai, kelioniniai šaldytuvai, pompa-išorinė baterija-žibintuvėlis, JAV specialistų rekomenduojamos ergonomiškos kėdės ir kt.
2459 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-22/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „BlitzMax BM-CS1“ - monitoriaus šviesos juosta su RGB

2) 304 nerūdijančio plieno maišytuvas virtuvės plautuvei

3) „Newtral MagicH002“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

4) „Mudiro“ - kelioniniai 21/25 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

5) Pompa-išorinė baterija-žibintuvėlis

6) „VIOLEWORKS“ - 1880W trimeris, su 2 baterijomis, įkrovikliu ir peiliais

Išsamiau

Bulgarijos kariuomenė aiškina, kad amerikiečių bombonešių perėmimas gali būti laikomas įprastų karinių operacijų dalimi. Dažnai tikimasi, kad JAV vykdys žvalgybos misijas netoli potencialių priešininkų sienų. Tai veikla, skirta ne tik vertingai žvalgybos informacijai rinkti, bet ir jėgos demonstravimui.

 

Sekmadienį, liepos 21 d., įvykęs incidentas – ne pirmas. Neseniai rusai, be kita ko, lydėjo patrulinį orlaivį, priklausantį Norvegijos ginkluotosioms pajėgoms. Boeing P-8A „Poseidon“ žvalgybinis lėktuvas – kaip ir amerikiečių B-52H – taip pat praskrido virš Barenco jūros.

Amerikiečių „Boeing“ bombonešis B-52 yra sukurtas 20 a. šeštajame dešimtmetyje. Po modernizavimo jis galės veikti beveik 100 metų. Šis gigantiškas tolimojo nuotolio strateginis bombonešis, kurio ilgis yra 48,5 m, o sparnų plotis beveik 56,5 m, gali gabenti net 31 toną amunicijos. Jis yra labai efektyvus (B-52H modelis nuskrenda daugiau nei 16 300 km), taip pat yra pigus ir negendantis.

 

Savo ruožtu rusiškas MiG-29, lydėjęs JAV bombonešį, yra nuo devintojo dešimtmečio gaminamas fronto naikintuvas, galintis devyniais ginklų mazgais gabenti 5,5 tonos amunicijos. Jo krydžio nuotolis siekia per 1,7 tūkst. km, o maksimalus greitis siekia 2,3 macho, t.y. virš 2400 km/val.

MiG-31 yra viršgarsinis naikintuvas, kurio masinė gamyba prasidėjo aštuntojo dešimtmečio pabaigoje. Palyginti su mažesniu MiG-29, jis pasiekia didesnį greitį, net 2,8 macho (apie 3400 km/h), o po jo fiuzeliažu yra  8 ginklų tvirtinimo vietos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()