„Prasiveržė į platų ruožą.“ Artėja dar viena Avdijivka  ()

Tai būtų katastrofa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politologas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų savanoris Kirilas Sazonovas apžvelgė dabartinę padėtį prie Časiv Jaro ir Torecko: „Trumpai apie padėtį mūsų ruože Donecko srityje, Časiv Jaro ir Torecko gyvenvietėse. Priešas Časiv Jare iki kanalo prasiveržė į platų ruožą. Lieka klausimas – kas toliau? Ar šturmuoti tiesiu taikymu? Jie puikiai supranta, kokius nuostolius patirs ir kokius išteklius reikės permesti. Kadangi kovos tęsiasi jau labai ilgai, sunku sugalvoti ką nors originalaus, todėl okupantai priėjo prie trečiojo bandymo apsupti Časiv Jarą“. 

Apie tai Sazonovas rašo savo „Telegram“ kanale. 

[Vokietija] Kavos aparatas. Aukščiausios kokybės ir nuostabi kaina. Paskutiniai vienetai!
3991 6

Puiki kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Ukrainos kariuomenės savanoris apibūdino, kaip atrodo padėtis prie Časiv Jaro iš vidaus: „Pietiniu flangu priešas ėjo keliu „Bachmutas – Konstantinivka“ per kanalą iki tilto. Iš artilerijos, minosvaidžių ir bepiločių orlaivių sulaukėme labai sunkių tradicinių ir karštų „sveikinimų“. Likusieji traukėsi atgal. Anksčiau apie tai nerašiau, bet jie jau įprato atsitraukdami žudyti savus. Nežinau kodėl. Jie nieko negelbėjo, pribaigė ir judėjo toliau“.

„Išėjo šiauriniu flangu nuo Kalinivkos kaimo iki kanalo ir bandė kirsti jį mišku, kad apeitų miestą, bet atsitraukė. Taigi bendra padėtis Časive su visa praėjusios savaitės dinamika išliko. Priešas neturi kitų galimybių, išskyrus frontalinį miesto puolimą, kuris realus tik dviejuose rajonuose. 

 

Pagal nuostolių dydį tai bus antroji Avdijivka arba Bachmutas. Alternatyva – pamažu sulyginti miestą su žeme raketomis, granatsvaidžiais ir artilerija. Daug lekia iš oro, bet tokia taktika užtruks ilgai, o tada naujieji Ukrainos naikintuvai galės padaryti savo korekcijas“, – pridūrė K. Sazonovas. 

Paskui jis užsiminė, kaip įvykiai klostysis toliau: „Apie kovų intensyvumą galima spręsti iš reguliarių operatyvinės-taktinės pajėgų grupės „Chortycia“ pranešimų.  Formuluotė „5 puolimai buvo sužlugdyti, 2 dar tęsiasi“ tampa įprasta. Mūšiai vyksta nuolat ir priminsiu, kad atiduotas „kišlakas“ nėra katastrofa. Katastrofa būtų pralaužtas frontas. To priešui Torecko ir Časiv Jaro rajone pasiekti nepavyko. Neatmetu, kad esant tokiam vaizdui priešas netrukus pabandys surengti ką nors triukšmingo ir ryškaus ir kitur. Šioje vietoje jam tai nelabai sekasi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(2)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: